Kom eens gauw – M.J. Arlidge

Ooit zou het misschien voorbij zijn. (…) Maar in de tussentijd hadden haar paranoia en wantrouwen de vrije loop en leek er geen einde aan haar nachtmerrie te komen.

Korte inhoud 
“Laat op de avond komt een jonge vader thuis. Zijn dochtertje ligt rustig in haar bedje te slapen en die aanblik is een schrijnend contrast met de ravage die hij aantreft in zijn echtelijke slaapkamer, waar zijn vrouw levenloos in bed ligt. Op brute wijze is ze om het leven gebracht. Een paar dagen later komt een moeder thuis van een late dienst en treft haar tienerzoon aan in de woonkamer. Vermoord. Beide moorden lijken met hetzelfde wapen te zijn gepleegd, maar wat is het verband?

Terwijl inspecteur Helen Grace zich op de zaak stort, bevindt haar leven zich op een keerpunt. Haar meest recente aartsvijand loopt nog vrij rond en maakt dat ze geen stap kan zetten zonder drie keer achterom te kijken. Als zich een grote tragedie voordoet, is Helen nergens meer zeker van en al helemaal niet van haar baan. Haar trouwe partner Charlie zal tijdelijk in haar voetsporen moeten treden, maar is ze daar wel klaar voor?”

Want één ding viel niet te ontkennen als het om Grace ging: of het nu haar privéleven of haar werk betrof, als ze ergens voor ging, als ze alles in de strijd gooide, volgde er veelal een bloedbad.

Mijn mening 
Een nieuwe Arlidge! Deel 11 in deze geweldige serie alweer… Ik kijk altijd enorm uit naar een volgend deel.  En dat het een heerlijke dikkerd was vond ik alleen maar fijn: meer Helen Grace!

Greg White treft zijn vrouw Martha levenloos aan als hij ’s avonds laat thuiskomt: op brute wijze vermoord. Wie zit er achter deze gruweldaad? Een paar dagen later wordt een tiener die alleen thuis was op dezelfde manier vermoord. Heeft Southampton met een seriemoordenaar te maken? Hoe kiest hij zijn slachtoffers? En kan inspecteur Helen Grace met haar team de dader opsporen voor hij nog een moord pleegt?
Helen stort zich zoals altijd vol overgave op de moordzaak, maar ze heeft het moeilijk. Een oude vijand zit nog altijd achter haar aan, dus ze moet continu over haar schouder kijken. En er speelt nog meer… Hoe lang houdt Helen het nog vol om sterk te zijn? Zal ze al haar zekerheden kwijtraken?

De gebeurtenissen uit het vorige deel kwamen zoals altijd vanzelf weer een beetje terug in het begin van het verhaal, dus ik wist al gauw weer wat er ook alweer aan vooraf gegaan was. Het vorige Helen Grace-verhaal was best deprimerend en ook dit verhaal had het hele boek door een grimmig sfeertje, maar gelukkig wel ook met iets meer sprankjes hoop.  Heel fijn vond ik dat!
Je hebt de super spannende moordzaak/moordzaken; de vragen die deze raadselachtige zaak oproept, de zoektocht naar een koelbloedige moordenaar wiens beweegredenen pas laat duidelijk worden (waarom deze mensen?). Een race tegen de klok, want wie zal de volgende zijn? Daarnaast aasgier Emilia Garanita, de journaliste die het Helen Grace niet makkelijk maakt en de politie sowieso niet altijd in een goed daglicht zet, een vrouw die me het bloed onder de nagels vandaan haalt.  En natuurlijk het verhaal van de stoere Helen die nog maar een schim van zichzelf is, op haar tenen lopend met alles wat er privé en op het werk speelt. Wat leefde ik met haar mee! En wat hoopte ik dat het toch nog goed zou aflopen voor haar!! Een intens verhaal hoor, pfff… Raakt ze echt alles kwijt?? Zal haar trouwe team achter haar blijven staan?
Van begin tot eind is het een hele vlotte, onwijs boeiende en echt rete-spannende thriller. Ik heb er zo geweldig van zitten genieten! Het is dat het niet kon, maar ik had hem echt het allerliefst in één ruk uitgelezen. Dit is zeker één van mijn favoriete delen in deze superfijne serie. En ik heb nog lang geen genoeg van Helen Grace, dus: kom maar op met meer!!!

Grace was een levende legende, onverschrokken, onverzettelijk, een stuwende kracht, maar op dit moment leek ze een schim van zichzelf, ongelukkig, bezorgd.

Kom eens gauw 
ISBN 9789022591215 – Uitgeverij Boekerij – 528 pagina’s – Verschenen: 14 juni 2022 – Vertaald door: Harmien Robroch – Deel 11 in de Helen Grace-serie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.