Remy leest: Roosbot – Ton Wilthagen

NIEMAND denkt aan de toekomst. Iedereen denkt alleen maar aan ZICHZELF!

Korte inhoud 
“Kunnen robots bijdragen aan een betere wereld? In dit spannende verhaal over robotica en kunstmatige intelligentie wil Roos geen mens meer zijn, maar robot: Roosbot. Zo hoopt ze de wereld beter te maken. Begrippen worden uitgelegd in informatieve kaders en een woordenlijst.

Roos is elf jaar en heel boos over hoe mensen met de wereld omgaan. Als ze ontdekt dat robots het misschien beter kunnen, noemt ze zichzelf Roosbot. Ze probeert net als een robot te denken en doen. Zo leert Roos hoe robots en mensen elkaar kunnen helpen en samenwerken.”

Dat is het! Robots kunnen door hun superslimheid de wereld wél beter maken en mensen helpen wél de goeie dingen te doen.

Remy (10) leest 
Roos is kwaad op de mensheid om hoe die de wereld verpest. Ze wil geen mens meer zijn, ze wil een robot zijn, die kunnen de wereld beter maken; vandaar dat ze zichzelf nu Roosbot noemt.
Bij haar moeders werk komen er chatbots en die terroriseren haar moeder en dan komt Roosbot in actie!

Roosbot is een heel informatief boek over robots en tegelijk een heel leuk verhaal. Ik vind het heel leuk en goed dat voor- en achterin begrippenlijsten staan voor als je een moeilijk woord niet snapt! (en tussendoor staan ook nog dingen uitgelegd)
Ik vind het verhaal leuk omdat het ook een beetje over het milieu gaat en dat daar aandacht voor is vind ik heel goed. En ik vind robots heel interessant! Omdat de robots niet “leven” en toch van alles kunnen, en ik vind robots gewoon cool. Ik vind het ook leuk dat er veel illustraties in het boek staan, daar hou ik wel van.
Dit is echt een heel goede manier om met een leuk verhaal meteen wat te leren!

Veel leesplezier!
-X- Remy (& Judith)

Roosbot 
ISBN 9789048743674 – Uitgeverij Zwijsen – 128 pagina’s – Verschenen: april 2022 – Illustraties: Geert Gratama – Deel uit de Lees je digiwijs‘-reeks – Leeftijd: 10+ (AVI M6)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.