Remy leest: Liam en de monsters: De spuugtandhagedis – Kris Humphrey & Pete Williamson

Liam woont in een wereld vol MONSTERS.
Maar… daar weten zijn familie, zijn vrienden en alle andere mensen uit zijn dorp niets van!

Korte inhoud 
“Als leerling van de wachter is het Liams taak om het dorp tegen de monsters uit het donkere woud te beschermen. Gewapend met zijn katapult, een paar magische stenen en een bijzondere kaart moet hij voorkomen dat twee spuugtandhagedissen het dorp bereiken. Hij krijgt één belangrijk advies – ze spugen eerst en bijten daarna. Als je hun keel ziet opzwellen… Rennen!”

‘Je moet nog één ding over de spuugtandhagedissen weten. Ze spugen eerst en bijten daarna. Als je hun keel ziet opzwellen… Tja, da zit je flink in de puree. Wat er ook gebeurt, jongen, zorg dat ze niet op je spugen. Begrepen?

Remy (10) leest 
Liam wordt weer op pad gestuurd voor een missie. Dit keer moet hij op jacht naar twee spuugtandhagedissen en hij krijgt een advies mee: ze spugen eerst en daarna bijten ze… Want Liam heeft de taak om het dorp te beschermen tegen de monsters in het geheim!

Ik vond dit boek weer heel leuk. Vooral omdat Liam tegen monsters moet vechten met een katapult en magische stenen. Ik vind de monsters heel eng, grappig én spannend. Ik vind de tekeningen ook erg mooi.
Ik vind dat vooral zijn wezelwiek vriendin Starla heel vet is, zij is een wezel met vleugels en ze ziet er vet uit! Ik vind de spuugtandhagedis heel vies eruit zien, omdat hij veel slijm uit zijn bek heeft lopen, brrr.
Ik ben benieuwd wat Liam in het volgende deel weer voor spannends gaat beleven!

Veel leesplezier!
-X- Remy (& Judith)

Liam en de monsters: De spuugtandhagedis
ISBN 9789020673975 – Uitgeverij Kluitman – 160 pagina’s – Verschenen: maart 2022 – Vertaald door: Merel Leene – Illustraties: Pete Williamson – Deel 2 in de Liam en de monsters-serie – Leeftijd: 8+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.