Horrorland: Kamer 333 – K.R. Alexander

En dan word ik wakker.
Maar ik weet wat er achter die deur wacht.
Dat weet ik in het donkerste hoekje van mijn hart.
De dood.
In het Carlisle wacht niets anders dan de dood.

Korte inhoud 
“Na het overlijden van haar moeder verhuist Jasmine met haar vader naar Gold River. Daar staat het verlaten Carlisle Hotel, waar precies 33 jaar geleden in één nacht alle gasten zijn overleden. In Jasmines nachtmerries lijkt het of het Carlisle haar roept. Als een vriend voorstelt om mee te doen aan de Uitdaging om een nacht in het hotel door te brengen, ziet Jasmine dit als een kans. Nu kan ze misschien ontdekken waarom het verlaten hotel haar zo in zijn greep heeft. Al gauw komen ze erachter dat kamer 333 de enige kamer is die écht leeg blijkt te zijn en Jasmine krijgt steeds sterker het gevoel dat de kamer honger heeft naar nieuwe gasten…”

Sinds ik hier woon, zijn de dromen heviger geworden, de kracht sterker. Ik kan niet slapen, en als ik wel in slaap val, droom ik alleen maar over die gang en die deur.

Mijn mening 
Het vierde boek alweer in de supergriezelige Horrorland-reeks van Uitgeverij Kuitman!  Ik denk mijn favoriet tot nu toe…

Jasmine verhuist na de dood van haar moeder met haar vader naar skioord Gold River. Daar staat een oud en gigantisch hotel, Hotel Carlisle, verlaten sinds er 33 jaar geleden iedereen dood werd aangetroffen. Er gaan allerlei spookverhalen over rond en op de nieuwe school van Jasmine is er de jaarlijkse Uitdaging: wie van de eersteklassers durft een hele nacht in het hotel te blijven?
Omdat Jasmine en haar nieuwe vrienden Rohan en Mira buitenbeentjes zijn en ze hiermee eeuwig respect kunnen verdienen, besluiten ze mee te doen aan de Uitdaging. Maar Jasmine heeft ook zo haar eigen redenen: ze droomde al van het hotel voordat ze naar Gold River kwam, het lijkt haar te roepen. Nu kan ze erachter komen wat het hotel van haar wil en wat er zo bijzonder is aan kamer 333… Het wordt een nacht(merrie) om nooit te vergeten!

Net als in Verdronken speelt K.R. Alexander af en toe met de tekst, die dan speels komt te staan in korte, vaak versprongen zinnen, en dat vind ik zo’n leuk en extra spannend effect geven aan het verhaal!
En het verhaal is onwijs spannend!! Ik vroeg me aan het begin af wat er allemaal in dat hotel zou gaan gebeuren, omdat de kinderen al vrij gauw aan de nacht van de Uitdaging beginnen (niet dat het verhaal niet al pakkend was vanaf het begin trouwens!) en er dan nog een heel boek te gaan is. Maar: wees niet bang – of juist wel… – er is genoeg griezeligs te beleven die lange nacht in dat spookhuis-hotel!
Wat een fantastische setting is dat verlaten, oude, ooit superluxe hotel! Nog helemaal ingericht, stoffig, wat vergane dingen, maar toch nog met die grandeur van toen. Het kan gewoon niet anders dan dat het op zo’n locatie spookt! En het hotel heeft heel wat in petto voor de drie vrienden en hun klasgenoten. Er gebeuren een hoop vreemde en angstaanjagende dingen… Echt nachtmerrie-materiaal! Ik zag het verhaal als een Stephen King-film voor me, heerlijk!
Het is meeslepend van begin tot eind en ontzettend creepy. Ik kon niet anders dan door-, door-, doorlezen tot ik wist hoe het af zou lopen. En wat aan gaaf einde!!!  Dit gave verhaal gaf me echt de rillingen. Een heel geslaagd Horrorland-boek, tot nu toe mijn favoriete verhaal!

Kamer 333.
Ik steek mijn hand uit en draai aan de deurknop. De deur gaat makkelijk open.
Alsof ik word verwacht.
De kamer is leeg.
En op dat moment weet ik dat dit de enige lege kamer in het hele hotel is.
En ik weet ook wat dat vreemde gevoel is.
Het hotel heeft honger.

Kamer 333 
ISBN 9789020623840 – Uitgeverij Kluitman – 224 pagina’s – Verschenen: februari 2022 – Vertaald door: Linda Broeder – Deel in de Horrorland-reeks – Leeftijd: 10+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.