Remy leest: De waanzinnige wetenschap van werkelijk alles – Nick Arnold & Tony de Saulles

Wetenschap gaat over alles. Het gaat over…
Spinnen en sterren…
Konijnen en raketten…
Venusvliegenvangers en de planeet Venus…
En over nog véél meer.

Korte inhoud
“In De waanzinnige wetenschap van werkelijk alles ontdek je hoe de wereld in elkaar zit. Je springt van het allerkleinste atoom naar het allerdiepste zwarte gat en maakt een reis van de oerknal naar de verre toekomst. Je komt alles te weten over de ontdekkingen van geniale genieën, over kikkers uit de tijd van de dinosaurussen en over fantastische vakanties in ons zonovergoten zonnestelsel. Duik met een stel gekke geleerden in de ingewanden van een privédetective of maak een wandeling door de grootste griezeltuin ter wereld. Met de hilarische illustraties, grappen en weetjes maakt dit boek de wetenschap behapbaar en verandert iedere lezer in een waanzinnige wetenschapper.”

En omdat dit een Waanzinnig om te Weten-boek is, druipen de bladzijden van de meest dolkomische dingen die je geheid aan het lachen – én aan het braken – maken.

Remy (10) leest
Dit is een boek vol met allerlei leuke weetjes over bijna álles: Dino’s, mensen, microben, atomen, dieren, het heelal en een ster… Echt bijna alles!

Ik vond dit een super interessant boek! Ik vond het stukje over de mens echt het allerleukste. Daar gaat een duikbootje op reis door het lichaam en zo kom je daar van alles over te weten. Ik vond ook het konijn dat in een soort stripjes overal grappig commentaar geeft echt superleuk.
Ik heb alleen de hoofdstukken over de onderwerpen die me nu leuk leken helemaal gelezen. Dat waren onder andere: de mens en dieren en nog eentje over insecten.
Ik vond de illustraties ook heel mooi en heel grappig!
Dit is een heel leuk informatief boek en ik heb er zeker iets van geleerd. (Ik ben nu ook wel benieuwd naar het Waanzinnig om te weten-boek over De gruwelijke geschiedenis van de hele wereld!)

Veel leesplezier!
-X- Remy (& Judith)

We hebben de microwetenschappers opgezadeld met de raarste rondleiding ter wereld – binnen in het menselijk lichaam!

De waanzinnige wetenschap van werkelijk alles
ISBN 9789020605563 – Uitgeverij Kluitman – 96 pagina’s – Verschenen: februari 2021 – Vertaald door: Inge Pieters – Illustraties: Tony de Saulles – Deel in de Waanzinnig om te weten-reeks – Leeftijd: 8+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.