Van klein tot groots: Astrid Lindgren

Kleine Astrid woonde met haar familie op een boerderij in Zweden, in het dorpje Vimmerby. (…)
Ze wilde het liefst altijd jong blijven.

Korte inhoud
“Dit boek is onderdeel van de serie Van klein tot groots, waarmee kinderen én volwassenen de levensverhalen ontdekken van belangrijke vrouwen uit de wereldgeschiedenis. Elk deel laat zien hoe een klein meisje met een grote droom opgroeide tot een sterke vrouw met grootse ideeën.

Astrid Lindgren
(Vimmerby, 14 november 1907 – Stockholm, 28 januari 2002)

Al heel jong werd Astrid Lindgren verliefd op boeken en verhalen. Ze groeide op in de natuur en had een heerlijke en vrije jeugd. Ze speelde met haar broer en zusjes, ging op ontdekkingstocht in het bos en haalde kattenkwaad uit. Het personage Pippi Langkous is geïnspireerd op haar eigen ervaringen en herinnert ons aan het geluk van onze kindertijd. Astrids verhalen werden bekend over heel de wereld en brengen lezers ook nu nog dagelijks leesplezier.”

Astrid leerde lezen en kon niet meer stoppen.
Boeken werden haar beste vrienden.

Mijn mening
Het zevende deel in de geweldig leuke Van klein tot groots-reeks over belangrijke vrouwen uit de wereldgeschiedenis!
Dit keer is kinderboekenschrijfster Astrid Lindgren (1907-2002) aan de beurt:

Astrid groeide op in Zweden en had een fijne kindertijd. Opgroeien wilde ze niet. Ze was gek op verhalen en toen ze eenmaal leerde lezen was ze niet meer te stoppen. Toen ze opgroeide was ze lekker opstandig en ze bleef gek op spelen en verhalen (verzinnen). Toen haar dochter ziek was, vroeg die haar moeder om een verhaaltje over Pippi Langkous, dat verhaal kwam er én meer, Astrid schreef ze op en de boeken over o.a. dat bijzondere meisje kennen we nu natuurlijk allemaal!

Wat een ontzettend leuk boekje is dit weer! Ik blijf het knap vinden hoe Maria Isabel Sánchez Vegara in zo weinig woorden (het is een soort prentenboek) een heel levensverhaal kan vertellen. En natuurlijk dragen de geweldig kleurrijke, vrolijke en lieve illustraties van Linzie Hunter flink bij aan hoe het verhaal van Astrid tot leven komt. Achterin staat nog ietsje uitgebreider de biografie van Astrid, een hele fijne toevoeging.
Van klein tot groots: Astrid Lindgren is een fantastisch kinderboek over een heel mooi mens; leerzaam en echt een genot om (voor) te lezen en te bekijken. Ik ben er weg van!

Pippi was meer dan bijzonder; ze was alles waar kinderen van droomden! (…)
Ze was blij, vrij en nergens bang voor!

Van klein tot groots: Astrid Lindgren
ISBN 9789051168358 – Uitgever: De Vier Windstreken – 36 pagina’s – Verschenen: maart 2021 – Tekst: Maria Isabel Sánchez Vegara – Illustraties: Linzie Hunter – Vertaald door: Antje Schoehuys-Blaak – Leeftijd: 6+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.