Vaarwel Roscoe – Céla van Gastel #blogtour

Het is alsof we allebei op zoek zijn naar stukken van jou in de ander. We komen heel dichtbij, maar we vinden je niet. (…) Misschien is er een stukje van jou dat niemand ooit echt heeft kunnen bereiken.

Korte inhoud
“De hele wereld is in shock als multitalent Roscoe Mulder onverwachts overlijdt. Tegen wil en dank doorgebroken als superheld in een hitserie, zat Roscoe nog boordevol plannen en ideeën: schrijver wilde hij zijn, en fotograaf, en muzikant. Het verlies is groot, maar bij niemand komt de klap harder aan dan bij de twee belangrijkste mensen in het leven van Roscoe: zijn grote liefde Livia en zijn broer Rafael.

Terwijl er postzakken vol steunbetuigingen worden bezorgd en social media overstroomt met berichten en speculaties van vriend en vijand, proberen Rafael en Livia grip te krijgen op hun verdriet. Door hun herinneringen reconstrueren ze het leven van Roscoe, een hypergevoelige jongen die worstelde met een neiging om alle leed van de wereld op zijn schouders te torsen. Hij stond altijd klaar voor iedereen en gunde iedereen een tweede kans, van hun weggelopen vader tot de zwerver op de hoek van de straat, maar was er wel genoeg oog voor hem?”

En nu, nooit meer. Nooit meer jij. Nooit meer wij. En ik ben nog steeds zo verliefd op je, zó verliefd.

Mijn mening
De verhalen die ik tot nu toe las van Chantal van Gastel vond ik erg fijn (klik) en ook Zonder jou van Chantal en zus Priscilla vond ik erg goed, dus ik was wel heel erg benieuwd naar deze nieuwe roman van de zussen, nu onder pseudoniem Céla van Gastel geschreven!

Superster Roscoe Mulder – acteur, muzikant en nog veel meer – is onverwachts overleden. Nog maar 35 jaar oud en vol toekomstplannen, samen met grote liefde Liv(ia). Wat is er gebeurd? Er gaan genoeg speculaties rond onder fans en haters!
Rafael, Roscoe’s jongere broer, en Liv kijken terug op zijn leven. Ze vertrouwen hun herinneringen toe aan het papier en delen ook veel samen om zo dichterbij Roscoe te komen. Zo rouwen ze om een van de goedaardigste mensen die ze kenden, want Roscoe had een hart van goud. Maar: hij had ook zo zijn duistere momenten.

Je leest in dit boek de herinneringen die Rafael en Liv aan Roscoe ophalen, maar daarnaast ook wat social media-reacties en brieven van familie en vrienden, fans en vijanden. (Die brieven hadden er van mij nog iets meer mogen zijn, was een fijn extraatje aan het verhaal!)

Rafael en Liv schrijven hun verdriet van zich af en zo kom je langzaam steeds meer te weten over wat voor mens Roscoe was en wat Rafael en Liv allemaal met hem meegemaakt hebben. Je kunt tijdens het lezen niet anders dan verliefd worden op de 3 hoofdpersonen en intens met ze meeleven. Het verhaal leest heerlijk weg en is ontzettend meeslepend, het was zeer lastig om het boek weg te leggen en het verhaal blijft je tussendoor in zijn greep houden. Het is een verdrietig verhaal, maar niet te zwaar vond ik, heel erg goed gedaan. (Klein kritiekpuntje: ik vond dat Rafael en Liv zich af en toe wel érg veel details wisten te herinneren, zelfs als het iets was wat Roscoe ze verteld had, waar ze niet zelf bij waren geweest…)

Ik heb deze fijne roman bijna in één ruk uitgelezen (groot compliment in deze leesdip-tijd!) en met tranen in mijn ogen dichtgeslagen. Het is écht een heel mooi en ontroerend verhaal, en het zal me nog wel even bijblijven!

Nee, had ik moeten zeggen. Nee, jij bent dat. Jij bent al het licht. En ook een beetje donker, maar dat is niet erg, want zonder duisternis kan er geen licht zijn.

PS: Mijn recensie maakt deel uit van de Instagram-blogtour rond ‘Vaarwel Roscoe’, dit zijn de andere deelnemers:


Vaarwel Roscoe 
ISBN 9789022592618 – Uitgever: Boekerij – 336 pagina’s – Verschenen: 3 maart 2021

2 thoughts on “Vaarwel Roscoe – Céla van Gastel #blogtour

  1. Mede door de trailer en jouw recensie ben ik erg benieuwd naar dit boek. Ik vond Zonder jou erg goed en ben ook fan van Chantals eigen boeken, maar doordat Bestemd voor mij me zo tegenviel, aarzel ik nog een beetje om dit boek te kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.