Mus & Kapitein Kwaadbaard (1) en De 5 Slangen – Kevin Hassing & Linde Faas

‘Bent ú kapitein Kwaadbaard?’ vraagt ze. De man verroert zich niet. ‘Ik heet Mus en ik heb uw hulp nodig.’ De man blijft stil.

Korte inhoud
“Mus is wees en woont in Zeeburgerdam. Op een dag wordt het havenstadje opgeschrikt door plunderende piraten. Hun leider, Ramon, maakte ooit deel uit van een beruchte bende: De 5 Slangen. Mus weet gelukkig op tijd te ontsnappen en gaat hulp halen. Met alleen een bedeltje en de vage aanwijzing van een vrouw om kapitein Kwaadbaard te zoeken, gaat ze op weg. Kwaadbaard was vroeger ook lid van De 5 Slangen en is de enige die Ramon kan verjagen. Maar Kwaadbaard vinden is één ding, hem overtuigen om het zwaard weer op te pakken is een tweede. Gelukkig heeft Mus een belangrijke troef achter de hand…”

‘Het verhaal gaat dat u ooit bij De 5 Slangen hebt gezeten, en dat u nog een appeltje met ze te schillen hebt. Met uw hulp kunnen we de bende verjagen zodat iedereen zich weer veilig voelt.’ 

Mijn mening
Wat een geweldig boek om te zien, hè?!  Ik vond hem meteen al mega-aantrekkelijk door de omslagillustratie van Linde Faas en toen ik de korte inhoud las, was ik helemaal om: dit moest een geweldig avontuurlijk verhaal zijn! Voldeed het verhaal aan mijn verwachtingen?

Weesmeisje Mus weet te ontsnappen uit Zeeburgerdam, dat werd ingenomen door piratenbende De 5 Slangen. Ze gaat op zoek naar de enige man die haar stadje kan bevrijden en de bende kan verjagen: Kapitein Kwaadbaard, ooit lid van De 5 Slangen. Hij wil haar in eerste instantie niet helpen, maar ze heeft informatie waarmee ze hem weet overhalen. Ze gaan op pad en stellen een bijzonder team samen, met onder andere een Buffel en een heel krom mannetje, waarmee ze een listig plan bedenken om Zeeburgerdam te heroveren…

Er staan drie pagina-vullende kleurrijke illustraties van Linde Faas in dit boek. Echt zo mooi en sfeervol! Er hadden van mij nog wel véél meer illustraties in mogen staan!  Niet dat het verhaal van zichzelf niet al enorm kleurrijk en beeldend is trouwens! Kevin Hassing weet het hele verhaal tot leven te brengen; je beleeft het hele avontuur intens mee en ziet alles zo voor je! En er zit ook nog veel humor in, heerlijk!
Wat een geweldig spannend en meeslepend avontuur beleeft de moedige en stoere Mus! En dan die geweldige stoere piraten waar ze mee samenwerkt: type ruwe bolster, blanke pit. Een heel bijzonder stel samen, maar ze gaan de keiharde strijd maar mooi aan! (en die strijd is best bloederig af en toe )
Ik heb echt ontzettend genoten van dit verhaal én de personages. Ik ben dan ook heel erg blij dat het een eerste deel van een serie is: meer Mus en kapitein Kwaadbaard!  (na die epiloog kan ik al helemaal niet meer wachten…)

Mus kijkt naar de volgende tree en klimt verder. Tree voor tree.
Voor tree voor tree voor tree voor tree voor tree voor tree voor tree voor tree voor tree………..

Mus & Kapitein Kwaadbaard en De 5 Slangen
ISBN 9789024589609 – Uitgever: L.S. Amsterdam – 240 pagina’s – Verschenen: oktober 2020 – Illustraties: Linde Faas – Deel 1 in de serie – Leeftijd: 10+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.