Gstaad – Kiki van Dijk

‘Vanochtend vroeg hebben ze mevrouw Puiset gevonden. Hier, in het bos. Dood. (…) Neergeschoten. Recht door haar hart.’ 

Korte inhoud
“Journalist Puck belandt op een persreis naar Zwitserland in het mondaine skioord Gstaad, waar de oude adel en steenrijke Russen zich verzamelen op de prachtige pistes en in chique hotels. Ze verveelt zich stierlijk, totdat de directrice van de elitaire kostschool wordt vermoord.

Als Puck voor de krant op onderzoek uitgaat, raakt ze verstrikt in een web van leugens en verraad. Het wordt nog ingewikkelder als haar ex Matz plotseling opduikt. Wat weet hij, en wat wil hij van haar? Om de duistere waarheid te achterhalen, moet Puck haar eigen leven op het spel zetten…”

Hier lag een intrigerend verhaal voor het oprapen. Een brute moord in de speeltuin van de elite, een upper class met connecties die zich uitstrekten door heel Europa.

Mijn mening
Ik ben gek op de vakantiethrillers van Kiki van Dijk! Dit keer was het winterse en luxe Gstaad het toneel voor moord en doodslag…

Journalist Puck krijgt een persoonlijke uitnodiging voor een culinaire persreis naar Gstaad, Zwitserland. Het is niet echt haar ding, maar ze gaat toch om er even tussenuit te zijn. Eenmaal in het luxe skioord aangekomen breekt de hel los: Cecile Puiset, eigenaar van de dure winterkostschool daar, wordt dood gevonden. Vermoord.
Puck besluit te blijven, ondanks de waarschuwingen voor een flinke sneeuwstorm, en op onderzoek uit te gaan. Dit kan eindelijk eens een succesverhaal voor haar opleveren!
Maar is het wel veilig voor haar in Gstaad? Er blijken flink wat geheimen te ontrafelen te zijn… Wie zit er achter de moord? Wat hebben de Russen ermee te maken? Wat doet Puck’s ex Matz in Gstaad? En wie achtervolgt haar al vanuit Nederland?

Dit was echt weer een heerlijke Kiki van Dijk! Het verhaal leest heerlijk vlot, is meeslepend van begin tot eind, is heerlijk spannend en die spanning loopt steeds verder op naarmate het verhaal vordert.
Na het lezen van de proloog heb je meteen allerlei vragen over de familie Puiset waar je heel graag antwoord op krijgt! Eenmaal begonnen met lezen is er dan ook geen stoppen meer aan.  En er zat – voor mij – ook nog een hele fijne verrassende wending aan het verhaal.
Ik heb genoten van het ijskoude sfeertje; dat door de sneeuwstorm afgesneden dorp, de duistere geheimen, de spannende verwikkelingen, en Puck die er meer bij betrokken raakt dan ze ooit had kunnen denken…
Kortom: een hele fijne winterse thriller om je even helemaal in te verliezen!

Rusland bleef maar terugkomen. Het was bizar. Elke keer als ze dacht dat ze het ergste wel had gehoord, kon het nog extremer. Die kostschool was een poel van ellende.

Gstaad
ISBN 9789401626163 – Xander Uitgevers – 284 pagina’s – Verschenen: november 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.