Knoeipoezen – Fleur van der Weel

Dit zijn Fik en Pimpel.
Twee jonge poesjes.

Korte inhoud
“De twee jonge katten in dit boek doen alles wat niet mag: ze zitten op het aanrecht, eten stiekem uit de pan, proberen vogeltjes te vangen en maken er een knoeiboel van. Maar hoe stout ze ook zijn, ze zijn toch onweerstaanbaar!

Zilveren Penseel-winnaar Fleur van der Weel maakte een hartveroverend kijk- en voorleesboek voor peuters en kleuters over de grappige avonturen van twee vertederende katjes.”

Fik eet niet zo snel.
Fik kauwt niet zo snel.
Fik is niet zo snel.
Maar Pimpel wel.

Mijn mening
Ik hou van poezen  en deze twee deden me wel een beetje denken aan onze Felix en Minoes! (al zijn die volwassen )

Fik en Pimpel zijn twee kleine ondeugende poesjes. Je leest en ziet in dit boek wat ze zoal op een dag meemaken. Eten, spelen, vriendjes maken én kattenkwaad uithalen…

In dit schattige voorleesboek voor peuters wordt in weinig tekst en veel beeld een dag uit het leven van twee kittens geschetst. Er wordt o.a. geteld, er komen kleuren aan bod, verschillende dieren, de begrippen klein en groot… Zo is het niet alleen een lief en grappig verhaaltje, maar ook nog een beetje leerzaam! Leuk gedaan.

En wat ben ik weg van de illustraties!  Kleurrijk, zacht en zó vertederend die twee poesjes! Ik genoot er echt van om door het boek te bladeren en de plaatjes te bewonderen. Een heel mooi prentenboek!

Elke dag ontdekken de poesjes een nieuw vriendje.

Knoeipoezen
ISBN 9789021414904 – Uitgeverij Querido – 96 pagina’s – Verschenen: juni 2020 – Leeftijd: 2+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.