Mijn huis – Astrid Desbordes & Pauline Martin

Mijn allereerste huis?
Dat herinner ik me niet goed.
Maar ik weet dat het echt niet groot was.

Korte inhoud
“Ik hou van mijn huis. Maar af en toe vind ik het fijn om mijn huis te verlaten en andere huizen te ontdekken …
Een warm prentenboek over verschillende soorten huizen en de geborgenheid van het eigen huis. Voor kinderen vanaf 4 jaar.”

Ik hou ervan als de deuren en de ramen van mijn huis wijd openstaan.

Mijn mening
Ik ben weg van de prentenboeken van Astrid Desbordes en Pauline Martin (illustrator) over Archibald, ik las ze allemaal en ze staan allemaal op mijn blog: hier.

In Mijn huis vertelt Archibald over allerlei soorten huizen; zijn eerste huis; in de buik van mama, zijn eigen plekje in de tuin, de huizen van zijn vrienden… En ook dat een huis soms klein kan voelen, soms groot, soms knus, soms druk… Dat het af en toe fijn is om je huis te verlaten, maar ook om weer terug te komen bij je familie: thuis!

Weer een heel liefdevol prentenboek, vol eenvoudige maar tegelijkertijd heerlijk kleurrijke en sfeervolle illustraties, over een alledaags onderwerp. Met de mooie boodschap: het maakt uiteindelijk niet uit hoe je huis eruitziet of waar het staat, het gaat erom wie er een thuis van maken.
Een warm en ook weer een tikje ontroerend – zoals ik gewend ben van deze reeks – verhaal, waar ik weer helemaal verliefd op geworden ben!

Zo nu en dan vind ik het leuk om een huis helemaal voor mij alleen te hebben.
Ver weg van alles.

Mijn huis
ISBN 9789044838800 – Uitgever: Clavis – 48 pagina’s – Verschenen: juli 2020 – Originele titel: Ma maison – Vertaald door: Clavis – Leeftijd: 4+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.