Remy leest: Kasper wordt een mammoet – Sam Copeland & Sarah Horne

Jullie lijken me een stel slimme kinderen, heel anders dan die vreselijke types die de vorige twee boeken hebben gelezen. Die waren echt afschuwelijk.

Korte inhoud 
Kasper wordt een mammoet is het hilarische derde deel in de serie over Kasper, die als hij piekert spontaan in een dier verandert! Dankzij zijn speciale kracht om in een dier te veranderen, is Kasper nu een held. Maar sommige dingen kan hij niet zelf oplossen. Zo maken zijn ouders ruzie en verdwijnen er zomaar huisdieren uit de buurt. Kan het dat het te maken heeft met zijn speciale kracht? Kan hij het mysterie oplossen?”

Vrijwel meteen gierde het vertrouwde elektrische gevoel door zijn lichaam. Hij was aan het veranderen, en snel ook.

Remy (9) leest
Remy las de eerste twee delen over Kasper van de bieb, maar vond ze zo leuk dat ze ook op zijn verlanglijstje moesten! Hoe leuk is het dan dat hij deel 3 van de uitgeverij kreeg om te lezen & bespreken!

Waar gaat het boek over?
Over Kasper hij heeft een geheim: hij kan in dieren veranderen als hij bijvoorbeeld verdrietig of boos is en hij verandert weer terug als hij aan leuke dingen denkt. In dit boek heeft hij te maken met dieren die op geheimzinnige manier verdwijnen, dierentuindieren en huisdieren. Kasper gaat ze proberen terug te vinden. En zijn geheim wordt bijna ontdekt…

Wat vind je ervan?
Leuk! Maar ietsje minder leuk dan de vorige boeken. Omdat in de vorige boeken veel spanning zat en in deze veel minder. En ik had het leuker gevonden als het meer een dagboek was geweest van Kasper.
Het is wel een heel grappig boek, vooral de brieven voorin, middenin en achterin.

Wat vind je van de illustraties?
Erg leuk en grappig! En de schrijver ontslaat ergens in het boek de illustrator en dan gaat hij zelf proberen te tekenen.

Kun je de boeken los lezen?
Je moet wel beginnen bij deel 1, anders weet je niet goed wat er met Kasper aan de hand is.

Wat is het leukste stukje in het boek?
Dat stukje waar de schrijver zelf gaat tekenen!

Waarom zou iedereen deze boeken moeten lezen?
Omdat het super leuke en grappige boeken zijn!

Veel leesplezier!
-X- Remy (& Judith)

Kasper wordt een mammoet
ISBN 9789025770709 – Uitgever: Gottmer – 326 pagina’s – Verschenen: juni 2020 – Originele titel: Charlie Morphs into a Mammoth – Vertaald door: Maria Postema – Illustraties: Sarah Horne – Deel 3 in de Kasper-serie – Leeftijd: 8+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.