Remco leest: De macht van K. – Jens Vern

Als het net zich sluit, twijfel niet. Denk niet na. Vlucht.

Korte inhoud
“Als de net afgestudeerde Tim Turner wordt ingelijfd door het prestigieuze IT-bedrijf The Keeler Company in Washington, weet hij niet wat hem overkomt. Hij krijgt een luxe appartement, een fantastisch salaris en maakt in korte tijd promotie. Maar dan ontmoet hij een mysterieuze man die zich De Vriend noemt, en die hem waarschuwt voor de duistere kant van het bedrijf. Tim besluit op onderzoek uit te gaan en al snel komt hij erachter dat er inderdaad dingen niet kloppen en dat er mensen verdwijnen.
Als Tim ontdekt dat ook hij gevaar loopt, weet hij met de hulp van De Vriend te ontsnappen en begint hij met een andere identiteit een nieuw leven in Den Haag. Daar lijkt hij veilig te zijn, tot hij Emily Green tegenkomt. Tim is diep onder de indruk van haar, maar Emily blijkt ook een vorig leven te hebben. Wie kun je vertrouwen als niets is wat het lijkt? En kun je in deze tijd ooit echt aan je verleden ontsnappen?”
(www.singeluitgeverijen.nl)


Remco leest
Judith kreeg dit boek binnen en dacht dat het wel iets voor mij zou zijn. Daar bleek ze gelijk in te hebben!

Na een korte spannende proloog begint het verhaal in Den Haag, waar Emily samen met haar collega’s wat gaat drinken in de bar waar Tim werkt. Ze maakt indruk op Tim, maar als hij naar haar op zoek gaat blijkt ze niet makkelijk te vinden. En zijn online speurtocht blijkt niet zonder gevolgen…
Hierna ga je vier jaar terug in de tijd en kom je erachter welke ontwikkelingen ervoor hebben gezorgd dat de Amerikaanse Tim en Emily in Den Haag terechtgekomen zijn.

Het is een lekker vlot geschreven verhaal, de hoofdstukken zijn vanuit wisselende perspectieven geschreven, o.a. die van Tim en Emily, daardoor krijg je een nog completer beeld van het verhaal. Er wordt ook vermeld wanneer een scΓ¨ne zich afspeelt en dat is best handig, aangezien sommige zelfde scΓ¨nes vanuit meerdere ik-personen beschreven worden. Daar moet je dus ook wel op letten, anders heb je af en toe een beetje een “huh?” gevoel!
Het is een verhaal met veel IT-gerelateerde onderwerpen en dat spreekt mij als IT’er wel heel erg aan. (niet dat het erg is als je als lezer geen IT-achtergrond hebt trouwens, alles is prima te begrijpen)
Privacy blijft een dankbaar onderwerp om spannende verhalen over te schrijven en dit soort verhalen zetten me toch altijd weer een beetje aan het denken…
Al met al een heel goed debuut waar ik van genoten heb! Als er een volgend boek verschijnt van Jens Vern (pseudoniem van Sander Verheijen) zal ik die meteen al voor mezelf inpikken!

De macht van K.Β 
ISBN 9789021418797 – Uitgeverij: Volt – 384 pagina’s – Verschenen: februari 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.