Remy leest: Superkrachten voor je hoofd – Wouter de Jong

Als je leven een game is, dan is je hoofd de controller.

Het boek
“We leren onze kinderen zo ongeveer alles. Behalve de gebruiksaanwijzing van hun eigen hoofd. Dankzij het grote succes van Mindgym: Sportschool voor je geest hebben talloze volwassenen al ontdekt hoe ze met eenvoudige oefeningen hun mentale conditie kunnen verbeteren. Hoog tijd dus om ook onze kinderen te leren hoe ze baas kunnen worden in hun hoofd. Daarom heeft Wouter de Jong nu Mindgym voor kids geschreven.

Superkrachten voor je hoofd is een echt doeboek om (samen met je ouders of alleen) te ontdekken hoe je koning in je kop wordt. Je leert hoe je beter om kunt gaan met onaangename ervaringen, hoe je je sociale skills (in plaats van sociale media) kunt verbeteren en meer zelfvertrouwen krijgt. De Jong pakt dit onderwerp weer aan op zijn ondeugende, relativerende manier, met mooie anekdotes, grappige weetjes en rake kinderquotes (‘Wraak is als poepen in je broek om de ander in de stank te zetten. Uiteindelijk heb je er zelf het meeste last van’). Het boek staat vol leuke oefeningen met toegankelijke uitleg, challenges die je met je ouders kunt doen en geestige tekeningen van Hein de Kort.

Daarnaast kun je audio-opnames downloaden om de technieken kracht bij te zetten én er is een speciale Mindgym-titelsong, ingezongen door Elise Schaap. Deze methode geeft kinderen speelse tools om beter om te kunnen gaan met stressvolle, saaie of moeilijke momenten in hun leven, oftewel: hoe ze hun eigen mentale superkrachten kunnen ontwikkelen!”

Remy (8) leest
Remy mocht voor Maven Publishing Superkrachten voor je hoofd: Mindgym voor kids vooruitlezen en zijn mening geven. Ik liet hem het boek zien en hij riep meteen enthousiast ja! En al helemaal toen hij de beschrijving gelezen had.  Dit is zijn ervaring met het boek:

Hoe vind je het boek eruitzien vanbinnen en vanbuiten?
Mooi, grappig en kleurrijk!

Waar gaat het over?
Het is niet echt alleen een leesboek, maar ook een doeboek. Over superkrachten voor je hoofd: dat je leert om met dingetjes beter om te gaan.

Is het inderdaad een doeboek?
Ook, je kunt dingen aanvinken en dingen opschrijven en opdrachten uitvoeren.

Heb je er veel uit kunnen leren?
Ja! Bijvoorbeeld dat je een soort laserstraaltjes in je hoofd hebt en als je ergens last van hebt en de laserstraaltjes ergens anders op richt, dat het dan minder wordt…

Wat is het leukste wat je geleerd hebt?
Dat je ergens een HO! (of STOP) bordje kan ophangen voor als je heel erg boos bent of als je gedachten met je op de loop gaan, als je die dan ziet word je rustiger.
(En de stripjes zijn erg grappig!!!)

Was het een makkelijk te begrijpen boek?
Soms niet en soms wel. Sommige stukjes moest ik even opnieuw lezen om het goed te begrijpen.

Wat vond je van het boek?
COOL! Leerzaam en heel erg grappig.

Zou je het je leeftijdsgenootjes aanraden?
Ja! Maar niet onder mijn leeftijd, dan is het te ingewikkeld denk ik.

Op de website mindgymvoorkids.nl staan nog een aantal extraatjes!
Veel leesplezier!
-X- Remy (& Judith)

Superkrachten voor je hoofd
ISBN 9789492493804 – Maven Publishing – 154 pagina’s – Verschenen: november 2019 – Illustraties: Hein de Kort – Leeftijd: 8+

[bol_product_links block_id=”bol_5dc801db4c1a2_selected-products” products=”9200000114043252″ name=”superkrachten” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

4 thoughts on “Remy leest: Superkrachten voor je hoofd – Wouter de Jong

  1. Wat een prachtig en leerzaam boek! Het heeft mijn zoon van 11 enorm geholpen om bewuster te worden van zijn eigen gedrag en hoe in sommige situaties te handelen. Hij houdt niet echt van lezen, maar pakt dit boek er regelmatig bij om stukjes te lezen of een van de challenges te doen met ons. Mede door Dylan spreekt het hem nog meer aan. Aanrader! (ook voor ouders)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.