De jachtpartij – Lucy Foley

‘Ik heb de vermiste gast gevonden.’
‘Nou, dat is geweldig,’ zeg ik. ‘Waar…’
Hij schudt zijn hoofd en ik voel de vraag op mijn lippen wegsterven.
‘Ik heb een lijk gevonden.’

Korte inhoud
“Negen vrienden vieren oudejaarsavond in een idyllische villa in de Schotse Hooglanden. Het lijkt de perfecte plek om hun gehaaste Londense leven achter zich te laten en van elkaars gezelschap te genieten. Het ontbreekt de vrienden aan niets: ze hebben een prachtig uitzicht, een knappend haardvuur, een provisiekast vol eten en liters champagne. Maar wat ze ook hebben is geheimen voor elkaar, langgekoesterde jaloezie en bergen opgekropte woede. Terwijl de sneeuw buiten valt, wordt de spanning in de villa ondraaglijk.

Als de lucht op nieuwjaarsdag opklaart is een van de gasten dood. En één van de anderen is de moordenaar.

Maar wie?”

Ik geloof dat we allemaal in beslag worden genomen door dit nieuwe besef over de plek waar we de komende dagen gaan doorbrengen. Want het isolement, het besef over hoe ver we overal vandaan zitten, heeft wel degelijk iets enerverends.

Mijn mening
Dit leek me echt een geweldige thriller! Een groep mensen, een afgelegen winterse bestemming, allerlei spanningen, een lijk… Voldeed het verhaal aan mijn verwachtingen?

Vriendengroep Emma & Mark, Miranda & Julien, Nick & Bo, Samira & Giles (& baby) en Katie vieren ieder jaar ergens samen Oud en Nieuw. Dit jaar gaan ze naar een afgelegen lodge in de Schotse Hooglanden. Ze zullen er lekker eten, feesten en op hertenjacht gaan.
Maar de onderlinge spanningen lopen steeds hoger op, iedereen heeft wel wat te verbergen en de sfeer wordt steeds grimmiger…
En dan wordt er een lijk gevonden.
Wie van de vrienden is het?
Wie heeft het gedaan?
De seriemoordenaar waar de politie jacht op maakt of een van het ‘hechte’ groepje?

De lodge in het boek ligt niet alleen afgelegen, het raakt ook compleet geïsoleerd van de rest van de wereld door hevige sneeuwval. Niemand kan dus een kant op, dat geeft het verhaal een geweldig sfeertje!
Er wordt een hele tijd neutraal over de dode gesproken, dus je hebt heel lang geen idee of het slachtoffer vrouwelijk of mannelijk is, en wíé het is. Ook dat vond ik heel goed gedaan, het houdt de spanning er flink in! Verder lees je de ontwikkelingen in het heden vanuit het perspectief van beheerder Heather – net als de vrienden en jachtopzichter Doug iemand met zo haar demonen – en de voorafgaande ontwikkelingen vanuit het perspectief van Emma, Katie, Miranda en Doug. Zo krijg je een heel breed beeld van wat er gaande is (geweest) en van wat er voor geheimen spelen.

Ik vond het echt een geweldige thriller, vol onderhuidse spanningen die zich langzaam opbouwen en vervolgens tot een geweldige explosie komen.  Ik kon het boek niet wegleggen, ik moest gewoon weten wie er nou dood was en wie het gedaan had, en waarom… Echt genoten van deze thriller! Wat een fantastische sfeer heeft de auteur neergezet!

De jachtpartij
ISBN 9789022588376 – Uitgeverij Boekerij – 352 pagina’s – Verschenen: 5 november 2019 – Originele titel: The Hunting Party – Vertaald door: Ans van der Graaff

One thought on “De jachtpartij – Lucy Foley

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.