De echomoorden & Voor het te laat is – Christi Daugherty


Ik ontving laatst Voor het te laat is van Christi Daugherty en besefte me dat ik het eerste deel in de Harper McClain-serie, De echomoorden, nog niet eens gelezen had, dus besloot ze meteen allebei te gaan lezen!

Dit was geen toeval. Dit tafereel zag er in alle opzichten precies zo uit als de moord op haar moeder.
Hoe was dit mogelijk?

De echomoorden – C.J. Daugherty
“In een keuken wordt het lichaam van een vrouw gevonden. Ze is naakt en meerdere malen met een mes gestoken. Degene die haar vindt is haar twaalfjarige dochter.

Vijftien jaar later is Harper McClain een toonaangevende verslaggever in Savannah. Als ze op een plaats delict aankomt herkent ze alles wat ze ziet, want het is identiek aan de moord op haar moeder.

Harper heeft altijd het gevoel gehouden dat de echte moordenaar van haar moeder nooit was gevonden. En nu lijkt het alsof ze gelijk krijgt. Er zijn geen vingerafdrukken. Geen voetafdrukken. Geen DNA-spoor. Toch is Harper vastbesloten om de moordenaar te vinden. Gaat het haar na al die jaren lukken?”

Voor het eerst van haar leven was er een kans – vooruit, alleen een kans – dat ze de man zou vinden die haar moeder had vermoord.

‘O god nee, Harper,’ zei ze, en ze staarde naar het lichaam op straat. ‘Volgens mij is dat Naomi.’ 

Voor het te laat is – Christi Daugherty
“In een welgestelde wijk van Savannah wordt een dode vrouw gevonden. De buurtbewoners zijn geschokt en voor misdaadverslaggever Harper McClain is de zaak nog verontrustender: het slachtoffer was een bekende van haar.

Naomi Scott was 24. Een rechtenstudente die als barmeisje werkte om de eindjes aan elkaar te knopen en die grootse plannen had voor de toekomst. Ze zou de wereld gaan veranderen. In plaats daarvan eindigde haar leven op straat, in het holst van de nacht, door een enkele kogel.

Er zijn geen getuigen, maar wel drie verdachten: Naomi’s vriendje, dat een crimineel verleden heeft waarvan hij zegt afstand te hebben genomen. Haar baas, die twee jaar geleden een ander jong barmeisje stalkte. En de zoon van de officier van justitie, Naomi’s ex. Alle drie de mannen beweren van Naomi te hebben gehouden. Maar Harper weet maar al te goed dat liefde de meest meedogenloze moordenaars maakt.”

Dit was geen gewone moord geweest. Afgaande op de locatie was het een soort openbare executie.

Mijn mening
In het eerste deel leren we misdaadverslaggever (bij de krant) Harper McClain kennen, een nachtwezen want ’s nachts vinden de meeste misdaden plaats en dan moeten zij en fotograaf Miles meteen ter plaatse zijn.
Toen Harper 12 was werd haar moeder vermoord, een moord die nooit opgelost werd. Nu wordt er een soortgelijke moord gepleegd en Harper raakt geobsedeerd door de zaak. Zou ze eindelijk de moord op haar moeder kunnen oplossen? Zal de dader gepakt worden? Maar: neemt Harper niet te veel risico’s?

In het tweede deel gaan we verder een jaar na gebeurtenissen in De echomoorden. Een jonge vrouw wordt op straat doodgeschoten en Harper kent haar via haar vriendin Bonnie, ze werkte bij dezelfde bar.
Waarom moest Naomi dood? En wie zit erachter? Haar vriendje? Volgens Naomi’s vader kan dat niet. Haar ex-vriendje eerder, die een stalkersverleden heeft. Maar hij is de zoon van een machtig man…
Het onderzoek verloopt zeer moeizaam, maar Harper is vastbesloten om bewijzen te vinden tegen degene van wie zij denkt dat hij het gedaan heeft. En ondertussen heeft ze zelf last van een stalker. Wie dringt er steeds haar leven binnen en waarom?

Duidelijk is dat Harper McClain een vastbijtertje is! Een vastbesloten en moedige vrouw die met gevaar voor eigen leven onrecht wil rechtzetten. Je beleeft de spanning van de zaken met haar mee en leeft ontzettend mee met wat ze allemaal meegemaakt heeft en nu doormaakt privé (waaronder een liefde die gedoemd is te mislukken… Heerlijk een beetje romance!). De verhalen gaan om de zaken waar ze zich mee bemoeit, maar ook over haar verleden en privéleven. Zo krijg je een heel compleet beeld van deze hoofdpersoon.
Na het uitlezen van het van begin tot eind spannende eerste deel wilde ik meteen meer! Blij dus dat ik verder kon in deel 2.
Ook het tweede deel was weer super sterk, super spannend en super boeiend! Wat is dit een meeslepende serie met een fijne hoofdpersoon, waar ik nog lang geen genoeg van heb. Echt een dikke 5* serie! Ik ben benieuwd of de volgende delen ook zulke toppers gaan zijn! Ik wil meer, meer, meer!

De echomoorden
ISBN 9789022586129 – Uitgever: Boekerij – 416 pagina’s – Verschenen: september 2018 – Originele titel: The Echo Killing – Vertaald door: David Orthel – Deel 1 in de Harper McClain-serie

Voor het te laat is 
ISBN 9789022582503 – Uitgever: Boekerij – 352 pagina’s – Verschenen: september 2019 – Originele titel: A Beautiful Corpse – Vertaald door: David Orthel – Deel 2 in de Harper McClain-serie

[bol_product_links block_id=”bol_5d6f9b2fdb5c6_selected-products” products=”9200000108570748,9200000108571124″ name=”harper” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “De echomoorden & Voor het te laat is – Christi Daugherty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.