Groen licht – Corine Hartman

Er was iets gebeurd. Ze herinnerde zich angst. Nu was het alsof ze droomde, zweefde, al kwam dat niet door alcohol of warmte. Dacht ze.

Korte inhoud
Corine Hartmans thriller Groen licht speelt in de Achterhoek, waar een jonge vrouw op uiterst meedogenloze wijze vermoord wordt. Rechercheur Suzan de Winter vreest dat het niet bij dit ene slachtoffer zal blijven.
De dader speelt een uitgekiend, tot in detail voorbereid spel, met mensenlevens als inzet.
Dan rijst het vermoeden dat er een aanslag gepleegd zal worden op een stadion vol mensen. De tijdsdruk is in één klap immens. De inzet hoog. Suzan kan en wil niet anders: ze doet mee met het laatste spel van de dader. Een spel op leven en dood… 

‘Iemand wil ons iets duidelijk maken, Marc, door een lijk juist hier te situeren met een cd in een doorgesneden hals.’ 

Auteur
“Corine Hartman is een van de meest gelezen en geprezen thrillerauteurs van Nederland. Ze woont en werkt in de Achterhoek.”

‘En ik ben geneigd te denken dat we te maken hebben met een dader met een missie.’ 

Mijn mening
Ik ben fan van Corine Hartman en heb bijna al haar boeken gelezen. Vooral de Jessica Haider-reeks vond ik geweldig! Toevallig heb ik de Nelleke de Winter-reeks niet gelezen, dus ik kende de voorgeschiedenis van haar dochter Suzan, de hoofdrolspeelster in deze nieuwe serie, nog niet, alles wat in dit boek verteld werd was nieuw voor me. (ik ben door de stukjes voorgeschiedenis wel extra benieuwd geworden naar de Nelleke-boeken!)

Rechercheur Suzan de Winter en haar partner Marc Loeven krijgen te maken met een seriemoordenaar die het rustige leventje in de Achterhoek verstoord. Hij laat allerlei hints achter, alsof hij een boodschap wil overbrengen.
Wat wil hij duidelijk maken?
Waarom deze mensen?
Waarom deze locaties?
En vooral: wie is de volgende en kunnen ze hem op tijd te pakken krijgen?
Voor Suzan wordt het persoonlijk, want hij volgt haar en laat een briefje bij haar achter. Is ook zij (of haar moeder) haar leven niet zeker?

Laat ik maar meteen beginnen met het slechte nieuws: ik moest ontzettend inkomen in het verhaal en wennen aan de schrijfstijl (héél anders dan bij de vorige boeken die ik las van Corine)! Ik heb het ook bijna opgegeven na een aantal hoofdstukken… Ik vond het veel te beschrijvend en het raakte me niet, de personages bleven op afstand.
Maar: omdat ik normaalgesproken zo weg ben van de thrillers van Corine wílde ik het gewoon goed vinden en dus niet opgeven, dus ik heb het boek wél uitgelezen!

En gelukkig: het werd langzaamaan beter en ik raakte wat gewend aan de manier van schrijven. En het belangrijkste: het verhaal werd steeds spannender en vlotter en had een lekker knallend einde. Dus ik was blij dat ik doorgelezen had en kon het boek toch nog met een redelijk voldaan gevoel dichtslaan. En ondanks alles ben ik tóch heel erg benieuwd naar meer Suzan de Winter boeken… Ik blijf voorlopig wel nog even fan dus 😉

P.S.: 😉 grappig, dit soort dingen zeggen wij ook altijd als we op weg zijn naar onze familie in de Achterhoek en de radio stopt ermee:

‘We zitten dan ook in het uiteinde van de wereld,’ zeg ik.

Groen licht
ISBN 9789026341526 – Uitgever: Ambo Anthos – 284 pagina’s – Verschenen: mei 2018

[bol_product_links block_id=”bol_5b66ae2569a3b_selected-products” products=”9200000091698444,9200000093002748″ name=”groen licht” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.