Schone Slaapsters – Stephen King & Owen King

Achter haar verschenen haar voetstappen, wit en klein en delicaat, vormen die uit het niets kwamen en uit het pluis van zijdeplanten leken te bestaan.

Korte inhoud
Over de hele wereld gebeurt er iets vreemds als vrouwen in slaap vallen; ze worden langzaam omhuld met een coconachtig weefsel – en ze worden niet meer wakker. Maar als het weefsel dat hun lichaam omhult wordt aangeraakt of aangetast, worden de vrouwen agressief en enorm gewelddadig.
In het Amerikaanse stadje Dooling verspreidt het virus zich vanuit de vrouwengevangenis en gaat het over op alle gevangenen, met uitzondering van één. Er doen al snel verhalen de ronde over deze Evie: is ze een medische rariteit of het kwaad dat het virus veroorzaakt? De achtergebleven mannen in het stadje, overgelaten aan hun primaire instincten, raken slaags met elkaar terwijl de sheriff van Dooling, Lila Norcross, vecht om wakker te blijven.

Ondertussen ontwaken de vrouwen die in slaap zijn gevallen in een compleet nieuwe wereld…

Hij bleef naar Tiffany Jones kijken, die langzaam maar zeker levend begraven werd onder een transparante witte nevel van… iets.

Auteurs
“Meesterverteller Stephen King heeft meer dan vijftig romans op zijn naam staan en tientallen korte verhalen. Hij schreef spanning, horror, fantasy, bovennatuurlijk, en in welk genre hij zich ook waagt, steeds weet hij wereldwijd miljoenen lezers aan zijn boeken gekluisterd te houden.

Owen King schreef de roman Double Feature en publiceerde meerdere korte verhalen in o.a. de Boston Globe en de New York Times Book Review.”

Eerst dacht hij dat het een zwerm vlinders was die van het dak opsteeg, maar vlinders waren kleurig en deze waren gewoon bruin en grijs. Het waren geen dag- maar nachtvlinders, motten. Honderden.

Mijn mening
Jaren geleden was ik fan van Stephen King en had ik een hele verzameling van zijn boeken in de kast staan. Vooral Het was favoriet (die staat overigens nog steeds in de kast). Ik was dus wel benieuwd hoe ik het zou vinden om weer eens een King te lezen! Ik heb het boek alleen wel een tijd laten wachten, geïntimideerd als ik was door de dikte… 😉

Vreemdeling Evie verschijnt in het stadje Dooling en vanaf dat moment komen de levens van de inwoners op hun kop te staan. Deze bloedmooie en mysterieuze vrouw kan communiceren met dieren en is ongelooflijk sterk. En: sinds haar komst worden de vrouwen die in slaap vallen niet meer wakker. Er groeit een soort cocon om ze heen en als iemand die probeert te verwijderen komt er een agressieve en moordlustige versie van de vrouw tevoorschijn.
Evie zit in de vrouwengevangenis na de moord op twee junks en daar valt het het personeel al snel op dat zij de enige vrouw lijkt die gewoon kan gaan slapen en weer wakker wordt. Het lijkt ze het beste dat voorlopig geheim te houden, voordat er rellen ontstaan. Ondertussen vecht de vrouwelijke sheriff van het stadje tegen de slaap en probeert de orde te bewaren in de chaos die ontstaan is nu steeds meer vrouwen in slaap vallen en de mannen langzaam hun verstand lijken te verliezen…

Het boek begint met een waslijst aan personages, iets waardoor ik altijd mijn hart vasthoud, want: ga ik echt steeds moeten opzoeken wie wie ook alweer is?
In het verhaal komen inderdaad onwijs veel personages voor, dat was wel even wennen en ze leren kennen. (Maar de lijst heb ik er geen moment bij gepakt!) Het feit dat ik dus ook van veel verschillende kanten het spannende verhaal beleefde, betekende wel dat er zich een heel compleet beeld ontspon.

Ik kon het boek in het begin vrij makkelijk wegleggen en heb dat ook vaak gedaan, maar ik was toch geboeid genoeg om steeds weer verder te gaan. Het verhaal is namelijk heel intrigerend en wordt langzaamaan steeds spannender en spannender. De tweede helft vond ik het boeiendst, daar ging ik ook sneller doorheen.

Maar: wat een fascinerend verhaal hebben de Kings geschreven! Vooral de wereld waarin de slapende vrouwen terechtkomen boeide me heel erg. En ondanks dat ik denk dat het boek best een stuk dunner had gekund door iets minder personages een gezicht te geven, werd ik toch weer gegrepen door de Stephen King-magie en heb ik het gevoel van vroeger wel weer te pakken. Ik heb De Buitenstaander ook liggen, en daar kan ik nu best naar uitkijken!

Ze sliep.
Ze zocht de anderen, op die andere plek.

Schone Slaapsters
ISBN 9789044353013 – Uitgever: The House of Books – 832 pagina’s – Verschenen: september 2017 – Originele titel: Sleeping Beauties – Vertaald door: Annemarie Lodewijk & Sabine Mutsaers

[bol_product_links block_id=”bol_5b0faa513a7d4_selected-products” products=”9200000079416464,9200000079448235″ name=”King” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “Schone Slaapsters – Stephen King & Owen King

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.