Bobbi: de allerliefste oma & de allerliefste opa – Monica Maas

‘Mijn oma is de allerliefste,’
zegt beertje Bobbi met een lach.
‘Ze gaat heel vaak op mij passen.
Dat wil ik wel elke dag.’

De boekjes
Opa’s en oma’s spelen een bijzondere rol in het leven van een peuter. Of ze nu wekelijks oppassen of een paar keer per jaar op bezoek komen: bijna elk kind vindt die van hem of haar het allerliefst!
Want oma kan zo goed voorlezen, en opa kan van die lekkere pizza’s bakken… Deze boekjes zijn een ode aan alle opa’s en oma’s van Nederland!

Samen gaan ze naar de bieb toe.
Wat veel boeken op een rij!
Bobbi pakt een hele stapel.
‘Die leest oma voor aan mij.’

Auteur & illustrator
“Monica Maas is geboren op Texel waar ze nog steeds woont. Sinds 1978 fulltime werkzaam als illustratrice, kinderboekenschrijfster en ontwerpster. Heeft illustraties gemaakt voor ruim 150 (kinder)boeken en is bekend door haar wens- en geboortekaarten.” Meer: www.monicamaas.nl

‘Wat een mooie hut,’ zegt Bobbi.
‘Is die helemaal voor mij?’
‘Hij is bijna klaar,’ knikt opa.
‘Er moeten nog wat planken bij.’

Mijn mening
We zijn hier thuis al jaren fan van de Bobbi-boekjes en hebben al een hele verzameling. Ik ben altijd benieuwd wat voor nieuwe verhaaltjes Monica Maas weet te verzinnen; dit keer dus een opa en een oma verhaal <3

Bobbi gaat met oma naar de markt en naar de bieb, als ze thuiskomen heeft ze lekkers voor hem, spelen ze samen en gaan ze wat maken op de naaimachine. En ze lezen héél veel boekjes!
Bobbi helpt opa in de tuin en opa bouwt een hut voor hem. Samen eten ze een broodje in de hut en ’s avonds maken ze zelf pizza. Aan het einde van de dag vallen ze heerlijk op de bank in slaap…

Ook hier passen opa en oma vaak op, dus de verhaaltjes zijn een feest van herkenning: fijne dingen doen met opa en oma, en dat ze ieder zo hun eigen dingen hebben en doen met je.
Doordat de verhaaltjes op rijm zijn vind ik ze altijd heerlijk voorlezen, en de illustraties zijn iedere keer een genot om naar te kijken; ze zijn zo lief en warm.
Dit zijn weer twee vertederende Bobbi boekjes vol herkenning, over hele gewone dagelijkse dingen en toch geen moment saai, knap gedaan. Een fijne aanvulling op de reeks!

Bobbi de allerliefste oma/ Bobbi de allerliefste opa
ISBN 9789020684360/ 9789020684353 – Uitgever: Kluitman – 32 pagina’s – Verschenen: maart 2018 – Leeftijd: 1+

[bol_product_links block_id=”bol_5ae1ccfac6e9a_selected-products” products=”9200000084861424,9200000084861411″ name=”bobbi” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 thoughts on “Bobbi: de allerliefste oma & de allerliefste opa – Monica Maas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.