Blogtour: Nooit meer bang – Gaby Rasters

‘Vanmiddag rond vijf uur vertrekt mijn vlucht, tot die tijd ben ik de jouwe.’

Korte inhoud
Op zomaar een ochtend op het vliegveld van Brussel vinden er twee bijzondere ontmoetingen plaats. Vlak nadat Maud heeft ontdekt dat haar vriend een ander heeft, vindt ze gehoor bij de lieve Victor. En Louise, die vanwege haar borstkanker een muur om zich heen heeft gebouwd, waar geen man doorheen kan, merkt dat ze zich toch intens aangetrokken voelt tot Lennard, die ze ontmoet in de ontbijtzaal van haar hotel.

Later op zomaar die ochtend vindt er in de vertrekhal een vreselijke aanslag plaats. De twee vrouwen bevinden zich niet meer op het vliegveld, maar Victor en Lennard wel. De zoektocht brengt Maud en Louise bij elkaar in deze prachtige roman over liefde en verlies en over de ongekende kracht van mensen.

‘Ik daag je uit om over een jaar weer aan datzelfde tafeltje te komen zitten.’

Auteur
“Gaby Rasters is auteur van de trilogie FOLLOW, LIKE en SHARE. Nu tilt ze haar schrijverschap naar een hoger niveau met een roman waarin nog steeds haar kenmerkende humor en lichtheid zitten, maar die een diepere laag heeft waar je stil van wordt.”

Victor pakt de brief weer op en wil verder lezen. Het geluid van een harde knal doet hen opschrikken.

Mijn mening
Bij een onderwerp als deze, de waargebeurde aanslag op het vliegveld in Brussel, ben ik toch altijd huiverig dat het verhaal me té aangrijpend gaat zijn en té zwaar, maar ik ken de schrijfstijl van Gaby, vlot en luchtig, dus ik durfde de gok wel te nemen dat dit gewoon een heel mooi verhaal zou zijn…

Je maakt kennis met 2 vrouwen, Louise en Maud, ieder met hun eigen verhaal, die een onverwachte ontmoeting hebben met een man, een ontmoeting die een belofte van meer in zich draagt, maar dan wordt er een aanslag gepleegd op het vliegveld waar de 2 mannen, Lennard en Victor, zich bevinden…
Wat volgt is een zoektocht, vol hoop op dat ‘meer’, een zoektocht waarbij de 2 vrouwen elkaar weten te vinden en er een hechte vriendschap ontstaat. Een vriendschap waarin ze elkaar door een heftige tijd weten te loodsen…

De 2 bijzondere ontmoetingen en de heftige gebeurtenis die erop volgt zijn nog maar het begin van het verhaal. Je weet al vrij gauw hoe het met de mannen is afgelopen. Einde verhaal? Zeker niet!
Gaby weet de vrouwen Maud en Louise helemaal tot leven te brengen, je kunt niet anders dan ontzettend met ze meeleven en hopen op een soort van happy end. Louise die borstkanker heeft gehad (en hoopt schoon te blijven) en een muur om zich heen heeft gebouwd, een muur waar ze zeker geen mannen doorheen laat komen, tot ze Lennard ontmoet, en Maud die net ontdekt heeft dat haar vriend een ander heeft en haar hart lucht bij Victor, verbaasd over haar eigen openhartigheid en hij over die van hem. En dan die aanslag en de onzekerheid over de mannen, heftig! De aanslag zal hun levens voorgoed veranderen en doet ze niet alleen op zoek gaan naar de mannen, maar ook naar zichzelf en hun eigen wensen en dromen.

De schrijfstijl van Gaby is weer heerlijk vlot en warm. Klein minpuntje bij dit boek: soms ging het iets té vlot voor mijn gevoel/naar mijn zin. Maar het was wel weer echt een boek wat ik niet weg kon leggen! Het sleurde me mee, maakte onwijs veel gevoelens los en wist me heel diep te raken (tranen!).
Nooit meer bang is een indrukwekkend en zeer ontroerend verhaal over hoop, liefde, (over)leven, rouw en jezelf vinden. Heel erg mooi en bijzonder!

Dan schrikt iedereen op van een hevige knal. Maud slaat haar handen voor haar mond. ‘Victor!’

Blogtour
Mijn recensie maakt onderdeel uit van de blogtour rond Nooit meer bang. Er verschenen al recensies op Lees dan!, Mustreads or not en Passie voor boeken. Op 21 sluit The Bookbabe de tour af.

Nooit meer bang
ISBN 9789401912242 – Uitgever: Zomer & Keuning – 256 pagina’s – Verschenen: maart 2018

[bol_product_links block_id=”bol_5af954fb59e4a_selected-products” products=”9200000086047705,9200000086213026″ name=”nooit meer” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

3 thoughts on “Blogtour: Nooit meer bang – Gaby Rasters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.