Remco leest: Why I drive Porsche – Ivo Verschuuren

Het idee voor dit boek begon met de 2 woorden: ‘Porscheboek maken’.

Korte inhoud
Fotograaf Ivo Verschuuren is altijd op zoek naar het verhaal achter de foto. Of, zoals in dit geval, nieuwsgierig naar de mens achter de Porsche. Hij besloot de liefhebbers van deze unieke auto te benaderen en zocht naar de bijzondere Porsche-verhalen. En in feite met dé essentiële vraag: ‘Waarom een Porsche?’
In Why I Drive Porsche worden Porsche-liefhebbers geportretteerd met hun auto en hun verhaal. De Porsche kan een oldtimer zijn of een spiksplinternieuwe, maar altijd zit er een interessant verhaal achter. Waarom nu juist die Porsche, deze kleur, dit model, hoe ging de aanschaf of de restauratie?
Kortom, Why I drive Porsche is een briljant fotoboek over auto’s en hun bestuurders waarbij het verhaal ertoe doet.

Porsche rijden is ergens heen rijden zonder dat je een doel hebt. Het gaat om het rijden op zich!

Fotograaf
“Ivo Verschuuren woont in Eindhoven. Hij is getrouwd met Laura en ze wonen samen met hun 2 zoons en 2 dochters. Na zijn opleiding aan het Sint Lucas heeft Ivo gewerkt als grafisch vormgever en webdeveloper en is sinds 2015 zelfstandig fotograaf onder de naam EYE Fotografie. Behalve fotograferen in opdracht houdt hij van een wandeling in de natuur om landschappen vast te leggen. Zijn fotografie opdrachten lopen uiteen van vastgoed- en interieurfotografie tot bedrijfsfotografie, portretten en automotive. Ook geeft Ivo workshops fotografie in Eindhoven en omgeving.”

Mijn droomauto staat alvast op mijn nachtkastje 😉

Remco leest
Met familie in Weissach, waar het Porsche ontwikkelcentrum staat, is het niet gek dat de liefde voor Porsche er al jong in zat. Een jaar of twee geleden kwam ik tot het besef dat als ik ooit zo’n droomauto wil bezitten, ik er een plan voor moest gaan maken. Dat plan is er nu en als reminder aan dat droomdoel staat er een schaalmodel van de Porsche Boxter op mijn nachtkastje.
Toen Judith me liet zien dat dit boek eraan zat te komen en ze hem wel (digitaal) mocht lezen voor haar blog, was ik natuurlijk meteen enthousiast en moest het een ‘Remco leest’ worden 😉

In dit boek worden 49 Porsche eigenaars geportretteerd met hun auto’s, ieder heeft zo zijn eigen model en zijn eigen verhaal. Van klassieke modellen tot gloednieuwe exemplaren, van mensen die lang hebben gespaard om hun droomauto te kunnen kopen tot mensen die een heel wagenpark bezitten.
Een jaloersmakend geheel!

Ik vond het erg leuk om via dit boek weer eens verschillende modellen de revue te zien passeren en de verhalen erbij te lezen. Erg mooi om te zien dat de fotograaf echt heel goed heeft gekeken naar auto én eigenaar en ze op heel treffende manieren en plaatsen geportretteerd heeft. Het onderwerp is natuurlijk al jaloersmakend, maar als het zo mooi vormgegeven is, wordt het alleen nog maar jaloersmakender…

Ik heb het boek nu alleen nog digitaal kunnen bewonderen, maar zou nog heel erg graag een fysiek exemplaar in handen hebben. Dus hij gaat op mijn wensenlijst! Voor een Porscheliefhebber een waardevolle toevoeging aan de verzameling. En had ik al gezegd dat het jaloersmakend mooi is?!

Een Porsche is geen auto. Het is een Porsche.

Why I drive Porsche
ISBN 9789402602104 – Uitgever: Aerial Media Company – 160 pagina’s – Verschenen: november 2017

[bol_product_links block_id=”bol_5a70bc8ce7084_selected-products” products=”9200000076707928″ name=”porsche” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 thoughts on “Remco leest: Why I drive Porsche – Ivo Verschuuren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.