Lekker voorlezen: Moemf heeft een vriend #voorleesdagen

Moemf werd wakker van de zon die zijn neus kietelde. De zon! Als de zon door het venster scheen, dan was de lente daar, zelfs als er nog ijsbloemen op de ramen schitterden.

Korte inhoud
Als Moemf na zijn winterslaap wakker wordt, staat er iemand op hem te wachten. Het is Sneeuwuil, zijn jonge, nieuwe vriend. Sneeuwuil kan niet wachten om haar eerste lente te ontdekken met Moemf. Dat die nogal brommelig is, kan haar weinig schelen: ze zijn vrienden en dat is het belangrijkste.

Maar is het eigenlijk al wel lente? Er ligt nog flink wat sneeuw. Daar weet Sneeuwuil wel raad mee…

‘Je moet me de lente laten zien. Zullen we de lente zoeken? Ik help je.’
Sneeuwuil had nog nooit een lente meegemaakt. Hoe zou het zijn? Wit en groot, of kleurig en klein?

Auteur & illustratoren
Annette Herzog groeide op in Duitsland, waar ze studeerde aan de universiteit van Greifswald. Ze is tolk en vertaalster Duits, Engels en Deens en werkte onder andere voor de Wereldgezondheidsorganisatie en het Europees Milieuagentschap. Sinds 2000 is ze fulltime kinderboekenschrijfster. Ze woont in Kopenhagen. Moemf heeft een vriend is haar eerste boek bij Lemniscaat.

Ingrid en Dieter Schubert maken al meer dan dertig jaar samen prentenboeken. Toch vallen ze niet in herhaling: steeds weer maken ze nieuwe prachtige prentenboeken die blijven verrassen.
Niet alleen in Nederland zijn er vele fans van de Schuberts, zoals ze soms liefdevol genoemd worden, de miniheks op discoschoenen en de norse zeerover met watervrees vonden hun weg naar kinderkamers overal ter wereld.”

Met Sneeuwuil kon je wat beleven, dat stond vast. Wat was hij blij dat hij niet meer sliep!

Mijn mening
Wat een lekkere frisse cover heeft dit voorleesboek hè?! Winters, maar toch warm…

Moemf heeft net voor zijn winterslaap – hij hield het uit tot net na Kerst – een vriend gevonden in Sneeuwuil. Nu wordt hij wakker van de zon door zijn raam en denkt hij dat de lente begonnen is. Buiten wacht Sneeuwuil al een tijdje geduldig op haar nieuwe vriend. Moemf vraagt zich af of het wel echt al lente is, want er ligt nog sneeuw! Maar Sneeuwuil, die geen lente kent, biedt aan om de lente samen te gaan zoeken. Samen beleven de vrienden heel wat leuke avonturen terwijl ze zoeken naar de lente, want Sneeuwuil heeft de gekste ideeën!

Moemf is brommerig en Sneeuwuil is jong en enthousiast, maar ondanks hun verschillen zijn ze heel erg blij met hun vriendschap. Samen is alles fijner! En door Sneeuwuil maakt Moemf zelfs nog meer vrienden, vrienden waarvan hij nog niet beseft dat hij ze aan het echte einde van de winter nog hard nodig gaat hebben, want het verhaal heeft een bitterzoet einde…

Wat een bijzonder boek zo met zijn niet standaard afloop waar een mooie boodschap in verpakt zit, erg origineel! De verhalen zijn, net als de heerlijke illustraties, lief en hartverwarmend en zitten vol fantasie en avontuur. Fantasiewezentje Moemf en de jonge Sneeuwuil maken duidelijk dat onderling verschil er mag zijn en dat echte vriendschap afstand en tijd kan overbruggen. Ik hoop stiekem op een vervolg…

Moemf heeft een vriend
ISBN 9789047709855 – Uitgever: Lemniscaat – 76 pagina’s – Verschenen: januari 2018 – Vertaald uit het Duits door: Linda Bertens – Illustraties: Ingrid & Dieter Schubert

[bol_product_links block_id=”bol_5a703324720a9_selected-products” products=”9200000079189157″ name=”moemf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

3 thoughts on “Lekker voorlezen: Moemf heeft een vriend #voorleesdagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.