Wilde dieren van het Noorden – Dieter Braun

Bijna een derde van de dieren in dit boek staan op de lijst met bedreigde diersoorten, sommige worden zelfs met uitsterven bedreigd. En hoewel de mensheid waarschijnlijk wel zonder deze dieren kan, verdwijnt met elke diersoort een stukje van de veelzijdigheid van ons leven.

Omschrijving
“Zo zag je een sneeuwluipaard, wolf, zwaan of zeeotter nog nooit.
In dit razend knap geïllustreerde boek presenteert Dieter Braun tachtig wilde dieren uit Europa, Amerika en Azië. Braun is een scherp observator, die elk dier even esthetisch als natuurgetrouw portretteert. Zijn prachtige tekeningen gaan vergezeld van vlot geschreven informatie over de leefgewoonten van de geportretteerde dieren. Het boek, dat internationaal al een succes is, nodigt uit om ademloos doorheen te bladeren, of de lezer nu kind is of volwassen of van kunst of van natuur houdt.”

Dit boek neemt ons mee op een reis naar de meest afgelegen gebieden van het noordelijk halfrond.

Auteur & illustrator
“Illustrator en kinderboekenauteur Dieter Braun studeerde communicatiedesign in Essen en woont en werkt in Hamburg. Zelf omschrijft hij zijn stijl als grafisch en minimalistisch met een vleugje retro. Zijn werk verscheen onder andere in Time Magazine, The New York Times en Elle. Hij houdt van gedekte kleuren maar niet zo van voeten tekenen. Of zijn illustraties kunst zijn, mag iedereen voor zichzelf bepalen.”


Mijn mening
Liefde op het eerste gezicht! Of niet?! Wat een prachtboek is dit!

Illustrator/auteur Dieter Braun neemt je mee op reis door het noordelijk halfrond en laat je tachtig wilde dieren zien in hun natuurlijke habitat. Voornamelijk in beeld, maar ook door middel van korte stukken tekst over leefgewoonten van veel van de geportretteerde dieren.

Dit boek kan ik blijven bekijken en doorbladeren, uren en uren… Wat een genot voor het oog! De afbeeldingen zijn aan de ene kant heel artistiek, maar aan de andere kant heel realistisch. De dieren komen helemaal tot leven in hun prachtige natuurlijke tinten. Heel interessant en leerzaam ook om daarnaast al die informatie over veel van deze wilde dieren te lezen.

Mag ik alle afbeeldingen op posterformaat om in te lijsten en aan de muur te hangen? Wat een kunstwerken zeg. Adembenemend mooi vind ik ze…
Dit boek is perfect geschikt voor jong én oud. Echt een prachtig naslagwerk voor wie van de natuur, wilde dieren en prachtige illustraties houdt.
Cadeautip voor Kerstmis misschien?

Wilde dieren van het Noorden
ISBN 9789059567726 – Uitgever: Fontaine Uitgevers – 144 pagina’s – Verschenen: oktober 2017 – Vertaald uit het Duits door: Silke Bouman

[bol_product_links block_id=”bol_5a310e68831c7_selected-products” products=”9200000076246322″ name=”wilde dieren” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 thoughts on “Wilde dieren van het Noorden – Dieter Braun

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.