Voor je weggaat – Clare Swatman

‘Ik heb hem niet eens gedag gezegd, en nu is het te laat. Nu kan ik hem nooit meer zeggen hoeveel ik van hem hou. Wat moet ik doen?’

Korte inhoud
Je vindt je soulmate…
Zoe en Ed worden met vallen en opstaan volwassen, allebei volgen ze hun eigen pad. Maar dan, na jaren vol uitzichtloze baantjes en chaotische huisgenoten, vinden ze elkaar. De toekomst lacht hun toe…

En dan gebeurt het ondenkbare.
Op een ochtend, op weg naar zijn werk, komt Ed om bij een verkeersongeluk. Zoe moet leren leven zonder hem. Maar ze kan de herinneringen niet loslaten. Hoe kan ze de gelukkige momenten, hun eerste kus, alles wat ze samen hebben opgebouwd, achter zich laten? Ze moet Ed iets vertellen. Alles wat ze nog nooit eerder heeft gezegd.

Nu is het te laat. Of toch niet…?

Hoe kan dit? Wat is er aan de hand?

Auteur
“Clare Swatman (Essex, 1975) heeft gewerkt als journaliste en schreef voor diverse vrouwenbladen, waaronder Bella, Best, Woman’s Own en Real People. Voor je weggaat is haar romandebuut. De rechten ervan werden aan 18 landen verkocht.”

Er moet iets zijn wat ik kan veranderen.

Mijn mening
Toen ik de korte inhoud van dit boek las twijfelde ik, wil ik zo’n verdrietig verhaal wel lezen? Maar als je naar de fleurige omslag kijkt en naar die ‘of toch niet…?’ vraag krijg je het gevoel dat het geen zwaar verhaal kan zijn. Toch?

Zoe en Ed zijn al jaren samen. Ze waren ooit heel gelukkig en hielden veel van elkaar, maar toen begonnen ze tevergeefs aan fertiliteitsbehandelingen en verloren ze zichzelf en elkaar een beetje. Veel ruzies en veel verdriet beheersten hun leven. Dan verliest Zoe Ed. Hij sterft na een aanrijding, op een dag waarop ze met ruzie uit elkaar gingen. Zoe is gebroken, nu kan ze Ed nooit meer vertellen hoeveel ze van hem houd en dat ze dingen anders had willen doen. Of toch…?

Ik kan niet teveel weggeven zonder te spoileren, dus ik blijf een beetje vaag, sorry 😉

Het begin van het boek is heel verdrietig. De begrafenis van Ed, de gevoelens van de gebroken Zoe, hoe ze uit elkaar gegaan zijn die fatale dag… Maar de rest van het verhaal is luchtiger. Het verdriet blijft en het verhaal is en blijft bitterzoet, maar toch is het ook hartverwarmend en hoopvol. En je hoopt op een bepaald einde, maar of dat ook komt?
Het verhaal kwam ook wel dichtbij met die jaren van fertiliteitsbehandelingen en hoe zwaar dat weegt op je relatie. Daardoor kwam het extra bij me binnen… Maar je leeft sowieso heel erg mee met Zoe en alles wat ze doormaakt!

Voor je weggaat is een intens en bitterzoet liefdesverhaal over tweede kansen. Heel bijzonder!

Voor je weggaat
ISBN 9789400507609 – Uitgever: A.W. Bruna – 336 pagina’s – Verschenen: mei 2017 – Originele titel: Before you go – Vertaald door: Erica Feberwee

[bol_product_links block_id=”bol_5a217d7324d75_selected-products” products=”9200000075854496,9200000077843511,9200000074201765″ name=”voor je weggaat” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

3 thoughts on “Voor je weggaat – Clare Swatman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.