Afgesloten – Natasza Tardio

Eenzaamheid is de meest pijnlijke manier van afgesloten zijn.

Korte inhoud
Wanneer Dana en haar klasgenoten op werkweek gaan naar Texel lijkt niets een week vol plezier en avontuur in de weg te staan. Tot het onwaarschijnlijke gebeurt. Als ze door een tunnel rijden vindt er een enorme explosie plaats. Dana en medescholier overleven het ongeluk, maar zitten opgesloten. Alleen, in het donker en zonder hulp van buitenaf. Kunnen de twee zeer verschillende personen samen een uitweg vinden voor de tunnel compleet instort? Afgesloten is het verhaal over twee jongeren die tijdens een extreme situatie elkaars leven voor altijd veranderen.

Waar eerder nog wat auto’s en de andere bus hadden gereden, zag ze nu een grote vuurbal richting de voorruit stormen.

Auteur
“Natasza Tardio schrijft razend spannende boeken, die vaak te maken hebben met de actualiteit en met een onverwachte ontknoping. Naast auteur is ze o.a. recensent, journalist en interviewer. Haar eerste thriller Moordvrienden won de Jonge Jury Debuutprijs 2014.”

Een golf van vuur raast voorbij. Ik ben midden in de hel beland en plotseling ben ik er niet meer zo zeker van dat ik nog leef.

Mijn mening
Dit was mijn eerste kennismaking met Natasza Tardio. Als liefhebber van jeugdthrillers kon ik haar boeken natuurlijk niet links laten liggen! Is het me bevallen?

Dana en Mirko gaan met hun klassen op werkweek naar Texel, ze hebben er allebei om hun eigen redenen naar uitgekeken. Met twee bussen gaan ze op weg, Mirko in de ene, Dana in de andere. In een tunnel slaat het noodlot toe; er vindt een explosie plaats. Een ongeluk? Een aanslag?
Dana wordt bijgebracht door Mirko, ze zitten samen opgesloten in een deel van de tunnel en lijken de enige overlevenden. Maar om in leven te blijven zullen ze heel gauw een uitweg moeten vinden. Ze zijn aangewezen op elkaar…

In korte tijd weet Natasza je het verhaal in te trekken en doen meeleven met de twee, heel verschillende, hoofdpersonen. De populaire Dana en de gepeste Mirko die een zwaar schuldgevoel met zich meedraagt. Zullen ze overleven? Je hoopt het zo! Je voelt gewoon de spanning en de benauwdheid als ze proberen die donkere, stikhete, instortende tunnel te ontvluchten.

AfgeslotenΒ is een verhaal vol spanning en avontuur! Het is een kort, maar zeer krachtig verhaal. En dan dat einde… Een geslaagde eerste kennismaking met deze auteur, ik ga zeker meer lezen.

Afgesloten
ISBNΒ 9789020609431 – Uitgever: Kluitman – 64 pagina’s – Verschenen: september 2017 – Leeftijd: 13+

5 thoughts on “Afgesloten – Natasza Tardio

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.