De mutsels van Moppe – Marc de Bel

‘Wat vinden jullie van onze nieuwe mutsels?’ vraagt hij.

Korte inhoud
“Pit en Puf Boeboek worden goeie maatjes met Moppe, een alpaca van het Snoezelhof. Moppe is geen gewone alpaca, maar een echte spring-in-’t-veld, de grapjas van de bende. Ze doet niets liever dan ravotten en als een gek door het bos rennen. Haar broers en zussen noemen haar dan ook Gekke Moppe.
Maar als ze merkt dat alleen haar wol niet wordt gebruikt om truien, sjaals en mutsen van te  maken, voelt ze zich opeens waardeloos en erg triest. Gelukkig heeft Pit een keutelleuk idee!”

‘Dit zijn Pit en Puf Boeboek,’ stelt Wommel zijn vrienden voor.
‘En dit is Moppe, de alcapa.’

Over het boek
Het idee voor dit boek komt van Poppe Mieke, alpacatrainer, en Jos Buysse van natuurgebied EcoSnooze in Vlaanderen. Moppe de alpaca woont daar met de hele alpacafamilie op het Snoezelhof.
Marc de Bel schreef het verhaal en Max Goovaerts illustreerde het.
Achterin het boek vind je een informatief katern over het natuurdomein en de Alpacaboerderij EcoSnooze.

‘Niemand is niets, iedereen is altijd iets.’

Mijn mening
Ik ben iedere keer blij als ik zie dat er een nieuw boek van Marc de Bel verschenen is. Dit keer mocht ik De mutsels van Moppe lezen van de uitgeverij. Mutsels zijn gewoon mutsen, maar de vriendjes van Pit en Puf, Woel en Wommel Bosmuis, spreken sommige dingen op een grappige manier uit, vandaar de gezellige titel.

Woel en Wommel Bosmuis laten hun vriendjes Pit en Puf Boeboek kennismaken met hun nieuwe vriendin: alpaca Moppe. Zij woont op de Snoezelhof samen met de andere alpaca’s. De vriendjes mogen ritjes maken op de rug van de jonge en wilde alpaca, die ook wel Gekke Moppe wordt genoemd. Maar op een dag is Moppe niet zo vrolijk meer, ze heeft ontdekt dat haar wol niet gebruikt wordt om mooie dingen van te maken. Haar wol is niet geschikt door de vele klitjes en takjes, ze voelt zich nu heel waardeloos.
Pit krijgt een idee waarmee ze Moppe weer gelukkig zal maken en bovendien haar oma zal helpen…

Wat een heerlijk Boeboeks verhaal is dit weer! Pit en Puf zijn lief, behulpzaam en ze houden van de natuur. Het verhaal is grappig, mede door de leuke woordkeuze van Woel en Wommel, en vertederend. Zo sneu dat die lieve Moppe zo verdrietig is, en zo fijn dat Pit zo’n goed idee heeft waardoor alles weer goed afloopt.
Extra leuk dat Moppe echt bestaat en dat je haar en de andere alpaca’s kunt bezoeken. Achterin het boek leer je wat over deze lieve beesten en over wat er met hun wol allemaal kan.

In eerste instantie dacht ik dat dit niet mijn favoriete Boeboek-illustraties zouden zijn, ik ben ze strakker en helderder gewend. Maar toen ik doorkreeg hoe goed de illustrator alle emoties op de gezichten van de wezentjes en hun vrienden kon laten zien sloeg mijn mening om. En ook Moppe komt echt tot leven, ze ziet er namelijk heel realistisch, aaibaar en knuffelig uit!

Ik heb genoten van dit Pit en Puf avontuur en zal hem zeker heel binnenkort aan mijn zoontjes gaan voorlezen zodat ze kunnen meegenieten.

De mutsels van Moppe
ISBN 9789461317346 – Uitgever: Van Halewyck – 88 pagina’s – Verschenen: september 2017

[bol_product_links block_id=”bol_59f5dd26bc500_selected-products” products=”9200000079572649″ name=”moppe” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.