Baantjer: De Cock en de moord op maat – Peter Römer

‘De Cock, met cee-oo-cee-kaa.’

Korte inhoud
Deel 80 in de Baantjer-serie, met in de hoofdrol rechercheur De Cock en zijn assistent Vledder van bureau Warmoesstraat in Amsterdam.

Terwijl er een waterig voorjaarszonnetje op het Museumplein in Amsterdam schijnt, wordt tijdens een blinde auditie in Het Concertgebouw celliste Julia de Ruyter vermoord. Zij is de dochter van een van de beroemdste dirigenten van de vorige eeuw. De Cock ontdekt al snel dat Julia een rustig leven leidde, dat in het teken van de muziek stond. Niet lang daarna wordt advocaat Richard Trenité vermoord aangetroffen. Zijn dood lijkt aanvankelijk niets te maken te hebben met die van de celliste. Maar als er een bladzijde uit een dagboek op de plaats delict wordt gevonden, weet De Cock dat er een link moet zijn. Bij Julia troffen ze ook een dagboekbladzijde aan… Twee moorden, twee dagboekfragmenten, wat is het verband? De Cock staat voor een raadsel, en zijn intuïtie zegt hem dat het niet bij deze moorden blijft…

‘Eruit, De Cock, eruit!’

Auteur(s)
Peter Römer is auteur en acteur. Nadat ‘De Cock’-reeks werd voortgezet met vijf door hem geschreven delen naar de scenario’s van de tv-serie Baantjer, vervolgt hij nu de reeks met nieuw geschreven boeken. Peter Römer schrijft geheel in de geest van Appie Baantjer, en zijn ‘De Cock’jes’ worden geprezen om de authentieke verhaallijnen en dialogen.”
Info over A.C. Baantjer vind je hier.

Mijn mening
Dit mag dan al wel het 80e deel in de reeks zijn, voor mij was het de eerste die ik las! 😀 Wel heb ik vroeger de serie op tv gekeken, dus ik was wel benieuwd naar hoe een Baantjer-boek zou zijn. Bij deze jubileum-editie zit een plattegrond van Amsterdam met daarop alle moordlocaties uit de 80 Baantjers aangegeven, erg leuk, zeker voor de verzamelaar!

Op het moment dat De Cock in de rij staat bij de kassa van Het Concertgebouw om kaartjes te kopen voor een concert waar hij zijn vrouw mee naartoe wil nemen als verrassing voor hun huwelijksdag, wordt bekend dat er een moord gepleegd is ín Het Concertgebouw. Julia de Ruyter, celliste en dochter van een beroemd dirigent, is tijdens een auditie gewurgd. Door wie? En waarom? Ze leek geen vijanden te hebben en ze leidde een rustig leven.
Algauw wordt er nog een moord gepleegd en De Cock weet de twee zaken aan elkaar te verbinden door een stukje papier wat bij beide slachtoffers gevonden is. Wat hebben de twee slachtoffers en die papiertjes met elkaar te maken? En zullen er nog meer doden vallen?

Het verhaal leest vlot en is spannend. Ook is het erg herkenbaar neergezet, ik zag de hele tijd de personages van de tv-serie voor me en hoorde ze gewoon praten, grappig! Wel is het geheel wat oubollig en het verhaal niet onwijs sterk en meeslepend, maar dat doet niet af aan het feit dat het een heerlijk boek was voor tussendoor.
Een vermakelijk verhaal, waarbij ik weer helemaal zin kreeg om de tv-serie opnieuw te gaan kijken!

De Cock en de moord op maat
ISBN 9789026138492 – Uitgever: De Fontein – 160 pagina’s – Verschenen: februari 2017 – Deel 80 in de Baantjer-reeks

[bol_product_links block_id=”bol_59105bcfbe015_selected-products” products=”9200000072171852,9200000072171780″ name=”baantjer” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.