Remco leest: Overmacht – Matthew Betley

‘… Hij kan vechten als de beste. Met hem vergeleken ben ik een mietje, écht.’
‘Dat is een zeer griezelige gedachte, vriend.’
‘Je moest eens weten.’

Korte inhoud
Logan West ligt half bewusteloos van de drank op de vloer van zijn deprimerende appartement en lijkt een makkelijk doelwit voor de indringers die zijn huis doorzoeken. Maar zelfs met een kater is West een niet te onderschatten tegenstander.

Als hij na een korte uitbarsting van geweld in een impulsieve bui de telefoon opneemt, zet hij een reeks gebeurtenissen in gang die niemand had kunnen voorzien: een tot dan toe onbekende organisatie zoekt in Irak naar een voorwerp dat het middelpunt vormt van een allesverwoestende aanval in het Midden-Oosten. Een aanval die de VS op ramkoers met Iran zal brengen. Logan, ex-officier bij de Marines, wordt door de FBI ingelijfd als ‘consultant’ als deel van een taskforce om de dreiging tegen te houden.

Van de Midwest tot aan de drugsvilla’s van Noord-Mexico en de door oorlog verscheurde Anbar-regio in Irak: de actie is non-stop. De groep FBI-contractors moet het opnemen tegen de grootste groep huurlingen die ze ooit hebben gezien, wiens eigenaar een diepgewortelde haat tegen de VS voelt. Intussen vecht Logan tegen zijn drankprobleem en zijn eigen demonen, namelijk een hinderlaag in Falluja die zijn Force Recon-eenheid bijna volledig uitroeide en jaren later op het punt staat om alles dat van waarde is in zijn leven te vernietigen.

‘Jezus. Blijkbaar zijn advocaten dan toch ergens goed voor. Toch ben ik blij dat ik bij de mariniers ben gegaan. Wist jij dat ik heb overwogen rechten te gaan studeren?’ […]
‘Je weet dat je mensen niet dood mag schieten in de rechtszaal, hè?’

Auteur
“Matthew Betley werkte na 9/11 als commandant van een scout sniper platoon, officier bij de infanterie en als officier bij de inlichtingendienst. Hij werd uitgezonden naar Djibouti en Irak.”

Remco leest
Toen ik het persbericht van dit boek las sprak het me meteen aan. Wel een nog onbekende auteur, dus altijd spannend of het dan ook echt wat is!

Je leest het verhaal vanuit het perspectief van Logan West, een ex-marinier met PTSS en een hoop problemen. Een gebeurtenis uit het verleden in Irak achtervolgt hem en zorgt ervoor dat hij nu noodgedwongen als consultant voor de FBI aan de slag gaat om te helpen een terroristische aanslag in het Midden-Oosten te voorkomen.

De verhaallijn wisselt tussen de gebeurtenissen in het heden en verleden, waardoor je beetje bij beetje erachter komt wat de oorzaak is van Logan zijn psyschische toestand. Doordat beide verhaallijnen heel sterk zijn en spannend vlieg je door het boek heen; steeds als je in het heden bent ben je benieuwd naar hoe het in het verleden verderging en andersom.

Overmacht is het eerste boek waarbij ik echt een ‘bookhangover’ had. Ik kende de term wel van Judith, maar geloofde er nooit zo in, tot nu dus! Wat een onwijs sterk debuut is dit! Ik kijk nu al uit naar zijn volgende boek. Ik ben bang dat ik er een auteur bij heb om te sparen…

Overmacht
ISBN 978 90 4520 810 7 – Uitgever: Karakter – 320 pagina’s – Verschenen: februari 2017 – Originele titel: Overwatch – Vertaald door: Bas Boerema

[bol_product_links block_id=”bol_5910447675081_selected-products” products=”9200000075346846,9200000059720888″ name=”Overmacht” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.