Mia en de bibliotheekhond – Lisa Papp

“Niet opgeven, Mia,” zegt mijn juf.
Maar soms lukt het me gewoon niet om woorden te maken.
En soms blijven de zinnen in mijn keel hangen.
Soms lachen ze me uit als ik een fout maak.

Korte inhoud
Mia vindt lezen NIET leuk.
Ze houdt niet van boeken.
En ook niet van strips.
Zelfs de smaken op de kaart van de ijscokar wil ze niet lezen.

Maar dan mag ze Bonnie de bibliotheekhond iedere week
gaan voorlezen. Bonnie vindt het helemaal niet erg als
Mia over woorden struikelt. En als je niet bang meer bent
om fouten te maken, is lezen eigenlijk best leuk!

Mevrouw van Kessel brengt me naar een grote witte
hond. “Dit is Bonnie. Wil jij een boek uitzoeken en
haar voorlezen? Ze kan heel goed luisteren.”

Auteur & illustrator over Mia en de bibliotheekhond:
“This story comes straight from the heart. I discovered the Read-to-Dogs program at my local library and immediately fell in love. Seeing these incredible dogs working with the children, and watching the magic unfold, was a blessing. I knew I wanted to share this story. Many of the dogs featured in the book are former shelter dogs now living a new life helping children. I have come to know and love these dogs, as well as they’re dedicated handlers, and I’m honored to share their story.

This program works. And it’s not just about reading. I watched these kids come out of their shell, gain confidence, and grow their self esteem. Dogs are masters at unconditional love. They accept the children for who they are, exactly as they are – no strings attached. And when a child senses that, their fears drop away, doors open, and forward momentum is natural. It’s a beautiful thing to watch and I hope this book shares some of that magic.”
www.lisapapp.com


Mijn mening
Weer zo’n ontroerend prentenboek… Ik heb er een sensor voor denk ik 😉 Wat een plaatje ook, vind je niet?

Mia heeft moeite met lezen en wordt in de klas uitgelachen als ze het weer eens verkeerd doet. Ze wil zo graag in plaats van een motiverend hartje een sterretje krijgen, wat voor goed gedaan staat, maar hoe hard ze het ook probeert, het lukt maar niet.
Iedere zaterdag gaat ze naar de bibliotheek, wat ze ook niet leuk vindt, maar deze keer is het anders: ze mag Bonnie, een van de bibliotheekhonden, voorlezen. Bonnie luistert zonder oordelen en dat geeft Mia steeds meer zelfvertrouwen. Maar dan ineens is Bonnie er niet meer…

Ik ben helemaal weg van dit prentenboek! De illustraties zijn zo mooi en vertederend en het verhaal is dat ook. Hoe geweldig is het dat zoiets echt bestaat! (zie stukje van de auteur hierboven) Ik vind het zo bijzonder wat honden teweeg kunnen brengen, dat ze mensen op zoveel manieren kunnen helpen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit verhaal gewoon met tranen in mijn ogen heb zitten lezen, het raakte me zo… En de leuke verrassing op het einde maakte de ontroering compleet.

Mia en de bibliotheekhond is een plaatje van een prentenboek en echt een prachtverhaal. Wat een mooie manier om dyslexie bespreekbaar te maken en wat een mooie manier om kinderen met dyslexie te helpen!

Mia en de bibliotheekhond
ISBN 9789051165791 – Uitgever: De Vier Windstreken – 32 pagina’s – Verschenen: februari 2017 – Vertaald door: Merel de Vink – Leeftijd: 4+

One thought on “Mia en de bibliotheekhond – Lisa Papp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.