Remco leest: Doodvonnis – Vince Flynn & Kyle Mills

Mitch Rapp draaide zijn huurauto een rustige landweg op en begon aan een bochtige rit tussen de wijngaarden door.

Korte inhoud
Mitch Rapp is gewend te winnen, maar in dit los te lezen vervolg op de nummer 1New York Times-bestseller De enige overlevende merkt de CIA-spion dat hij van continent naar continent valse sporen najaagt in een poging om Pakistaanse kernwapens uit handen van terroristen te houden.

Samen met vriend en collega Scott Coleman gaat Rapp de strijd aan om het verlies van deze massavernietigingswapens te voorkomen. Rusland is namelijk ook geïnteresseerd in deze kernwapens – en beslist niet met dezelfde reden als Rapp en Coleman.

Auteurs
Vince Flynn schreef meerdere New York Times-bestsellers en zijn boeken werden in meer dan twintig landen vertaald. Zijn actiethrillers worden door de CIA aan hun medewerkers aangeraden vanwege hun accuratesse en geloofwaardigheid. Er is een grote film met onder andere Michael Keaton in de maak gebaseerd op Flynns boeken met Mitch Rapp in de hoofdrol.

Kyle Mills woont in Jackson Hole, Wyoming (V.S.) Hij is een fervent skiër en bergbeklimmer. Na het overlijden van Vince Flynn nam de ervaren thrillerauteur de Mitch Rapp-serie over.”

Remco leest
Doordat ik de thrillers van Kyle Mills kende en erg goed vond, viel mijn aandacht op de Vince Flynn boeken die door hem geschreven zijn. Ik was benieuwd of deze reeks dus ook wat voor me zou zijn.

Het is een Tom Clancy-achtig verhaal, dat zich afspeelt in het Midden-Oosten, wat op mij, ondanks dat ik het nieuws niet heel nauwgezet volg, heel actueel overkomt. Hoofdrolspeler Mitch Rapp, een CIA spion, en zijn team zijn op zoek naar kernwapens in Pakistan. Er zitten meer mensen achteraan, waaronder de rechterhand van de Russische president. (een president die heel gewaagd Maxim Vladimirovisj Kroepin heet, doet ergens aan denken, toch?)

Rapp is een geloofwaardige hoofdpersoon, die niet onfeilbaar is. Wat het verhaal ook weer geloofwaardiger maakt. De spanning in het verhaal wordt goed opgebouwd. In het begin kon ik nog wel stoppen met lezen, maar op gegeven moment lukte dat niet meer en kostte het me mijn nachtrust.
Het verhaal is goed los te lezen, ik miste geen voorkennis. Wel ben ik erg benieuwd geworden naar Mitch Rapp’s avonturen in de vorige 14 delen van deze serie. Wat mij betreft een geslaagde kennismaking met deze spannende reeks!

Doodvonnis
ISBN 978 90 4521 371 2 – Uitgever: Karakter – 352 pagina’s – Verschenen: februari 2017 – Originele titel: Order to kill – Vertaald door: Daniëlle Langerak & Willemien Werkman – Mitch Rapp-serie

[bol_product_links block_id=”bol_58f259c345844_selected-products” products=”9200000075346772,9200000069831541″ name=”doodvonnis” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.