Hoe loopt het af? – Bénédicte Carboneill

Hij doet het boek open…
Maar wat zijn dat voor een vreemde tekens?
Wolf begrijpt er niks van!

Korte inhoud
Wolf wil zo graag weten hoe het verhaal afloopt. Maar Wolf kan niet lezen … Wie wil Wolf voorlezen? Niemand durft, behalve het dappere Konijntje.

Iedereen is bang om in Wolfs buik te belanden.
Toch wil Wolf niks anders dan dat iemand hem voorleest!

Mijn mening
Prentenboeken over lezen, boeken en/of voorlezen spreken me altijd meteen aan. Zo ook deze over Wolf, die in het bos een vader een verhaal hoort voorlezen aan zijn dochter, maar voor het verhaal afgelopen is vertrekken ze naar huis. Wolf wil weten hoe het afloopt! Wat een mazzel: het boek blijft per ongeluk achter! Maar dan komt Wolf erachter dat hij het zelf niet kan lezen, daar heeft hij toch echt hulp bij nodig. Maar welk dier durft het aan om de grote boze Wolf voor te lezen? Niemand vertrouwt hem…

Ik snap wel dat de dieren Wolf niet vertrouwen, hij ziet er namelijk wel heel gemeen uit in dit boek! Maar dat verandert als hij voorgelezen wordt, dan komt zijn zachte kant naar voren in de illustraties.
Grappig dat juist hij, de gemenerik in het bos, hulp nodig heeft van de andere dieren. Gelukkig is er natuurlijk eentje die het erop waagt en hem voorleest…

Echt heel erg soepel vind ik het verhaaltje niet lopen, er zitten wat lastige woorden in voor kleuters. Maar ik vind het wel een lief verhaal over voorlezen en lezen, met een leuke boodschap én een grappig einde, wat te maken heeft met de titel!

Hoe loopt het af?
ISBN 9789044829273 – Uitgever: Clavis – Verschenen: maart 2017 – Vertaald uit het Frans door: Clavis – Illustraties: Michaël Derullieux

[bol_product_links block_id=”bol_58e4e127762fd_selected-products” products=”9200000071852152″ name=”hoe loopt het af” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.