Remco leest: Niemandsland – David Baldacci

Dertig jaar geleden raakte Jackie Puller vermist.
Ondanks een uitgebreide zoektocht werd er nooit meer
een spoor van haar gevonden. Maar dat was toen…

Korte inhoud
Wanneer special agent John Puller op bezoek gaat bij zijn vader, die dementerend is en in een veteranenhospitaal ligt, wordt hij aangesproken door twee mannen. Zij vertellen hem dat het Criminal Investigation Command – dat onderzoek doet naar criminele activiteiten van (oud-)militairen – een brief heeft ontvangen waarin Johns vader wordt beschuldigd van de moord op zijn vrouw, dertig jaar geleden. Het verhaal ging dat Pullers vader ten tijde van de verdwijning van Jackie Puller niet in het land was. Nu blijkt dat dat een leugen was.

Puller krijgt te horen dat hij zich niet met de zaak mag bemoeien. Wanneer echter inlichtingenofficier Veronica Knox, een oude bekende van Puller, komt opdagen en zich met de zaak bemoeit, begrijpt hij dat er veel meer aan de hand is. Hij zal tot het uiterste moeten gaan om de waarheid achter zijn moeders verdwijning te achterhalen. Daarbij kruist hij het pad van de mysterieuze ex-gevangene Paul Rogers.

Auteur
“David Baldacci is de succesvolle auteur van o.a. zesentwintig thrillers. In 1996 debuteerde hij met Het recht van de macht. Baldacci’s werk is in 45 talen vertaald en wereldwijd zijn er meer dan 100 miljoen exemplaren van zijn boeken verkocht. Zijn debuut Absolute Power werd in 1997 verfilmd door en met Clint Eastwood.
Eerder verschenen in de thrillerreeks met John Puller De provocatie, Vergeten en De ontsnapping.”

Remco leest
Dit vierde deel in de John Puller-reeks, de boeken kunnen prima los van elkaar gelezen worden, is een erg persoonlijke. Pullers vader is verdachte in de verdwijningszaak van zijn moeder. Zij verdween dertig jaar geleden en nu wordt Pullers vader van moord verdacht.
Het verhaal wisselt van perspectief tussen John Puller en ex-gevangene Paul Rogers, waarvan langzaam duidelijk wordt wat hij met de zaak te maken heeft en wat er met hem dertig jaar geleden gebeurd is.

Net als de vorige delen in deze reeks heeft ook deze me weer weten te bekoren. De spanning werd flink opgebouwd, zeker met het verhaal van de ex-gevangene. Ondanks dat het af en toe wat bij het onrealistische af was, wordt het zo knap neergezet dat ik me daar niet aan stoorde. Baldacci weet altijd zo’n goede sfeer neer te zetten, dat ik van begin tot eind geboeid zit te lezen. En weet me iedere keer weer te verrassen met zijn verhaallijn.

Niemandsland is weer een echte sterke Baldacci en doet me uitzien naar het volgende boek in deze reeks.

Niemandsland
ISBN 978-94-005-0754-8 – Uitgever: A.W. Bruna – 400 pagina’s – Verschenen: november 2016 – Originele titel: No man’s land – Vertaald door: Jolanda te Lindert – Deel 4 in de John Puller-reeks

[bol_product_links block_id=”bol_58628bbf44b1d_selected-products” products=”9200000059399675,9200000063028946″ name=”Niemandsland” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.