De draden van Marbellus – Marc de Bel

De draden van Marbellus - Marc de Bel

Marbellus was een speels en vrolijk jongetje, dat
vaak met zijn hoofd in de wolken zat

Korte inhoud
Het verhaal van Marbellus,
is het verhaal van een jongetje
dat uit een boom viel
en veranderde in een houten pop.
Een beetje zoals Pinokkio,
maar dan omgekeerd.

Zijn lichaam werd ouder, maar hijzelf bleef een kind,
dat dromerig luisterde naar de wind.
Die blies hem de mooiste verhalen toe.
Hij vertelde ze door en werd ze nooit moe.

Auteur & illustrator
Marc de Bel (1954) gaf twintig jaar les in het vierde leerjaar. In 1986 debuteerde hij met Het ei van oom Trotter, een verhaal dat in de klas nooit uitverteld geraakte. Sindsdien is hij fulltime auteur en verschenen er al meer dan 150 titels van zijn hand.

Karolien Raeymaekers (1988) volgde de master animatiefilm op het KASK (School of Arts in Gent). Ze is animatietekenaar en illustrator. Ze werkte samen met Marc de Bel aan het bijzondere prentenboek De Draden van Marbellus.”

Mijn mening
Dit verhaal over een dromerig jongetje wat uit een boom valt en daarna vanbuiten wel ouder wordt, maar vanbinnen niet en de rest van zijn leven het ene na het andere verhaal vertelt en opschrijft, is gewoonweg magisch. Het is op rijm en daardoor en door de mooie teksten is het zelfs poΓ«tisch te noemen. En de dromerige illustraties in natuurtinten passen perfect bij het verhaal, ook die illustraties zitten namelijk vol magie.

Teveel kan ik er niet over vertellen, je moet het gewoon zelf zien en lezen…
De draden van Marbellus is een magisch sprookjesachtig verhaal voor kleine en grote lezers.

De draden van Marbellus
ISBN 9789461315304 – Uitgever: Van Halewyck – 30 pagina’s – Verschenen: november 2016

[bol_product_links block_id=”bol_583c7601d58e6_selected-products” products=”9200000060020092″ name=”marbellus” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “De draden van Marbellus – Marc de Bel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.