Boekpresentatie: Toen het donker werd – Simone van der Vlugt

toen-het-donker-werd
Boekpresentatie in de W Lounge in Amsterdam
Gisteravond werd in de W Lounge in Amsterdam door Ambo Anthos een besloten feestje gevierd ter ere van de verschijning van de nieuwe thriller van Simone van der Vlugt: Toen het donker werd. Het feestje was alleen voor genodigden: collega’s, familie, vrienden én een paar bloggers! Shyama, Jenny en ik waren de gelukkigen!
Ik zal een kleine impressie geven van de gezellige avond:

reservedw-lounge
De locatie
Achter het Paleis op de Dam bevindt zich Hotel W Amsterdam, een super de luxe 5* hotel, met hun super de luxe W Lounge op de 6e verdieping met rondom uitzicht op Amsterdam. In die W Lounge vond het boekenfeest plaats. De zon begon al langzaam onder te gaan, dus het uitzicht was prachtig en sfeervol. (foto’s maken binnen was daardoor juist wel wat lastig 😉 ) Ik heb twee foto’s gemaakt van een deel van het uitzicht wat je er had, vanaf het balkon wat aan onze kant zat:

uitzicht3-kopieuitzicht4-kopie
De presentatie
Bij binnenkomst kregen alle gasten een polsbandje om waarmee we aan de bar drankjes konden halen. Op een mooi plekje, genietend van het uitzicht en van het om ons heen kijken naar alle gasten van Simone, zijn Shyama, Jenny en ik de avond begonnen met bubbels.
We hebben even staan praten met auteurs Femke Roobol (ken je haar prachtige historische roman Tulpenliefde?) en Marlen Beek-Visser (zij schreef de thriller Stem! en eind dit jaar verschijnt haar tweede thriller Meesterdeal).
Zij waren niet de enige auteurs die aanwezig waren, we hebben ook Susan Smit, Elle van Rijn, Loes den Hollander, Marjan van den Berg en Mano Bouzamour gespot die avond.

Na een tijdje kletsen was het tijd voor het officiële moment van de avond: de boekpresentatie. Simone en haar uitgeefster Wanda stonden in de spotlights en deden hun woordje. Helaas was het voor ons niet goed te verstaan wat er verteld werd, omdat we achter Simone en Wanda stonden en er behoorlijk wat rumoer was van de rest van de bar (gewoon open voor alle publiek).
Van Simone kreeg ik later te horen wat er allemaal verteld was, dus kan ik het gelukkig toch nog met jullie delen:

  • Nachtblauw gaat in Amerika uitgegeven worden door Harper Collins US!!!Geweldig nieuws voor Simone, die dit ook voor het eerst hoorde. (dit belangrijke nieuwtje heb ik gelukkig wel live meegekregen, zo gaaf!)
  • Nachtblauw is ook al verkocht aan het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Italië, Litouwen, Tsjechië, Hongarije en Duitsland. (heel fijn dat een boek wat me zo gepakt heeft het zo goed doet!)
  • Simone kreeg een filmpje te zien waarin de Nits haar uitnodigden een concert bij te wonen. Ze is namelijk bezig met research voor een thriller over de muziekindustrie. In december is Simone daarom ook backstage bij Nick en Simon.
  • Simone heeft exemplaren van haar boek uitgereikt aan: de oogarts die haar heeft geholpen bij Toen het donker werd, een kennis van de vrijwillige reddingsbrigade die ook geholpen heeft (o.a. toen bij de film van De Reünie) en aan haar nieuwe redacteur en oude bekende van Lemniscaat, Monique Postma. (Simones jeugdboeken verschenen bij Lemniscaat en toen werkten ze samen)

(Als het goed is komt er ook nog een video van Ambo Anthos online met de presentatie, die zal ik via social media dan ook nog met jullie delen.)

toen-het-donker-werd-2
Het boek
Toen het donker werd is een andere thriller dan we gewend zijn van Simone, volgens uitgeefster Wanda. Haar beste en spannendste tot nu toe én met een man in de hoofdrol. De korte inhoud:

“Wanneer Menno Riebeek erachter komt dat zijn puberzoon gokschulden heeft, besluit hij ze voor hem af te lossen. De schuldeisers zijn echter niet van plan hem er zo makkelijk van af te laten komen. In zijn wanhoop schakelt Menno via zijn advocaat iemand in om af te rekenen met zijn probleem, zonder dat hij de gevolgen van dit besluit kan overzien.
Sascha voelt haar man en zoon van zich vervreemden en eist antwoorden, maar haar zoektocht naar de waarheid komt tot een abrupt einde wanneer ze bij een ongeluk haar zicht verliest. Menno vermoedt dat het om een aanslag ging maar verzwijgt dit. Elk gezinslid probeert een uitweg te vinden, om alleen maar nog meer verstrikt te raken in het web van leugens en bedrog. Totdat Menno besluit dat het genoeg is.”

simone-en-ik signeren
Aan alles komt een einde
Aan al het leuke komt een einde en dus ook aan de speciale avond in Amsterdam. Vlak voor we weggingen nam Simone nog even de tijd om met ons te babbelen, op de foto te gaan en onze exemplaren van het boek te signeren <3

het-boek
Ik heb echt een onwijs gezellige en bijzondere avond gehad!
Bedankt Ambo Anthos en lieve Simone dat ik erbij mocht zijn!!
Ik kan niet wachten om te beginnen in het boek!!!

-X- Judith

[bol_product_links block_id=”bol_57ef6e0315e83_selected-products” products=”9200000057065514,9200000057065373,9200000057251979″ name=”Toen het donker werd” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

5 thoughts on “Boekpresentatie: Toen het donker werd – Simone van der Vlugt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.