Stripboek: De muizenissige musketiers – Geronimo Stilton

De muizenissige musketiers

De piratenkatten zijn weer eens terug in de tijd gegaan, om de geschiedenis te veranderen. Ze zijn dit keer in Frankrijk, in het jaar 1624.

Korte inhoud
“Geronimo en zijn familie reizen per tijdmachine terug naar het jaar 1624 om uit te zoeken wat er aan de poot is met de Franse koning Lodewijk XIII. Die gedraagt zich de laatste tijd namelijk wel heel vreemd in zijn kasteel Fontainebleau …
Zouden de piratenkatten weer eens een van hun katachtige plannetjes aan het uitvoeren zijn? Vermomd als musketiers gaan de Stiltons op onderzoek uit en zo belanden ze in een van de meest bizarre avonturen ooit, waarin ze onder andere te maken krijgen met een mysterieuze knager die zich verschuilt achter een masker van overjarige kaas …”

MUSKETIERS?
Bestaan die echt?

Mijn mening
Het was voor mij eeuwen geleden dat ik een stripboek las, dus leuk om er weer eens eentje te lezen! (al blijven boeken toch favoriet 😉 ) Wat ik zo leuk vind aan de Wakkere Muis boeken is dat er zóveel verschillende versies zijn; stripboeken, klassiekers, spannende avonturen, Thea Sisters… Voor ieder kind wat wils! Ik heb er ondertussen al aardig wat verschillende uit mogen proberen en ik vind ze allemaal erg leuk.

In dit stripverhaal gaan Geronimo en Co terug in de tijd naar het hof van Lodewijk XIII. De koning gedraagt zich vreemd en de piratenkatten lijken er wat mee te maken te hebben. (Dit verhaal is natuurlijk gebaseerd op “The man in the iron mask”/ “De drie musketiers”)

Het is in een leuke vorm gegoten om ook voor kinderen aantrekkelijk te zijn. Leerzaam is het stripboek ook, want tussendoor wordt er uitleg gegeven over Musketiers, Lodewijk XIII, etc..
Een vermakelijk verhaal, zeker voor stripliefhebbers! Het enige wat ik niet snapte (misschien weet jij het?) is waarom de piratenkatten er zo anders uit zagen… Ik kon moeilijk onderscheid maken tussen de muizen en de katten…

De muizenissige musketiers
ISBN 9789085923503 – Uitgever: De Wakkere Muis – 48 pagina’s – Verschenen: mei 2016 – Vertaald door: Loes Randazzo

0 thoughts on “Stripboek: De muizenissige musketiers – Geronimo Stilton

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.