Een andere waarheid – Lucie Whitehouse

Een andere waarheid

Ze stelde zich aan, hield ze zichzelf voor, ze maakte zich zorgen om niets. Er was heus een simpele verklaring, en morgen zou hij weer thuis zijn. Niets aan de hand.

Korte inhoud
“Hannah wil onder geen beding worden als haar moeder: een verbitterde, gescheiden vrouw. Maar als ze Mark ontmoet en een hartstochtelijke relatie met hem begint, zet ze alle bezwaren tegen een huwelijk opzij en trouwt met hem.

Wanneer Mark op een dag niet thuiskomt van een zakenreis naar de VS, beginnen Hannahs angsten en twijfels te groeien. Waarom zeggen zijn collega’s dat hij in Rome was voor zijn werk? Waarom is er geen registratie van hem in het hotel waar hij zei te verblijven? En wie is de mysterieuze vrouw die hem al wekenlang blijkt te bellen?

Hannah duikt dieper in het leven van haar man en wat ze ontdekt trekt alles in twijfel wat ze over hem dacht te weten. Is het dubbelleven dat hij leidt zijn manier om haar te beschermen, of is de waarheid nog duisterder dan ze kan vermoeden?”

Waar was Mark? In New York hield ze zichzelf voor. Rome was gewoon een vergissing van Neesha.

Auteur
“Lucie Whitehouse studeerde klassieke talen in Oxford. Ze woont afwisselend in New York en Londen. Van Whitehouse verschenen eerder de boeken Het huis bij nacht en Onder de huid.”

Mijn mening
Wat een heerlijke thriller! Denk je te weten hoe het zit… Komen er nog meer leugens aan het licht.
Het gelukkige huwelijk van Mark en Hannah blijkt gebaseerd te zijn op leugens. Daar komt Hannah achter als Mark niet thuiskomt op het afgesproken tijdstip en nog in New York zegt ze zijn voor zaken, maar als ze hem daar op zijn vaste stek probeert te bereiken is hij er niet. En ook zijn collega’s weten niks van een afspraak in New York. Hannah gaat graven en ontdekt dat Mark over een aantal dingen heeft gelogen tegen haar. Kan ze hem ooit nog vertrouwen nu leugen zich op leugen stapelt? Of heeft hij een goede reden?

Je vraagt je de hele tijd af wat er gaande is met Mark. Heeft hij een goede verklaring voor alle leugens? Beschermt hij Hannah ergens voor? Leidt hij een dubbelleven? Waar liegt hij nog meer over? Aan de ene kant wil je dat ze weer tot elkaar komen omdat ze oprecht van elkaar lijken te houden, maar aan de andere kant heb je hetzelfde gevoel als Hannah: het vertrouwen is flink geschaad. Wat een heftige situatie! Hoe zou ik me voelen als ik erachter kom dat ik zo bedrogen werd? En zou het ooit nog goed kunnen komen?

Een andere waarheid is een beangstigende psychologische thriller over liefde en vertrouwen. Ik was zó benieuwd hoe het zou aflopen, ik was compleet geboeid en ik moet zeggen: het einde heb ik niet zien aankomen.
Een sterk en verrassend plot dus! Een fijne kennismaking met deze voor mij nog onbekende auteur.

Een andere waarheid
ISBN 9789032513160 – Uitgever: De Fontein – 352 pagina’s – Verschenen: mei 2016 – Originele titel: Before we met – Vertaald door: Ineke van Bronswijk
Bestel je het boek via deze link bij Bruna, krijg ik er een kleine vergoeding voor.

0 thoughts on “Een andere waarheid – Lucie Whitehouse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.