Good Food in 20 minuten – Laurianne Ruhé

Good food in 20 minuten

Ik snap als geen ander dat gezond eten wanneer je geen tijd hebt soms bijna niet te doen is, het is een uitdaging voor veel mensen!

Korte inhoud
“Heb jij ook chronisch tijdgebrek? Wil je niet uren in de keuken staan, maar wel lekker en gezond eten? Daar hoef je echt geen keukenprinses voor te zijn. In dit vervolg op Good Food 1 vind je nóg meer recepten en praktische tips. Laurianne Ruhé laat zien hoe je snel en gemakkelijk een gezonde maaltijd maakt, zonder gedoe! Ze geeft recepten en tips en tricks voor quickfix-ontbijtjes, voedzame lunches en diners, lekkere snacks en gezonde sapjes en smoothies. Al deze simpele recepten voor een gezonde leefstijl staan binnen 20 minuten op tafel. De recepten zijn gluten-, koemelk- en suikervrij, zodat je de beste versie van jezelf wordt.
Of je nu amper een eitje kunt bakken of al wat handiger bent in de keuken maar meer inspiratie zoekt, Laurianne helpt je bij de momenten waarop het lastig wordt: als je gaat sporten, op kantoor, onderweg en op feestjes en dinnerparty’s. Good Food geeft je energie en maakt stralend, slank en blij!”

Gezond zijn is je basis. Gezondheid is balans, balans is GELUK!

Auteur
“Laurianne Ruhé is voedingscoach. Eerder verscheen van haar: ‘Good Food. Word in 1 maand de beste versie van jezelf’. Met haar bedrijf GoodFoodTransition richt ze zich op de positieve verandering die Good Food voor mens en maatschappij kan betekenen. Haar belangrijkste boodschap: dat het niet moeilijk hoeft te zijn om gezonde voeding blijvend in je dagelijks leven te integreren. 1 verandering per dag is tenslotte al gauw 365 veranderingen per jaar!”

Denk klein, denk makkelijk, denk in stapjes, wees creatief en combineer. Gezond eten is niet ingewikkeld.

Bounty treat
Bounty treat

Mijn mening
Het eerste boek van Laurianne Ruhé heb ik op mijn werk opgepakt alleen al door de mooie looks en natuurlijk omdat ik boeken over gezonde voeding erg interessant vind. Thuis heb ik het toen eens rustig doorgenomen en kwam ik tot de conclusie dat het niet alleen mooi oogde, maar ook een mooie en informatieve inhoud had, waar ik veel herkenning in vond. Niet dat ik er wat mee gedaan heb, die drempel is dan toch nog te hoog, hoe stom dat ook klinkt 😉

Dit boek werd aangekondigd en zag er alweer zo prachtig uit! En het “gezond zonder gedoe” en de belofte van recepten die binnen 20 minuten te bereiden zijn, dat sprak me enorm aan, want ja ik wil nog steeds echt mijn eetgewoonten een beetje veranderen en ik ben en blijf een gemaks-mens. Me maar weer eens onderdompelen in de wondere wereld van Good Food dus!

In dit boek staan niet alleen recepten, bijna de helft van het boek bestaat uit tips & tricks. Er wordt o.a. uitgelegd wat de betere alternatieven zijn voor slechte voedingswaren, hoe je meer energie krijgt, hoe je een goede weekplanning maakt (inclusief invulvoorbeelden) en wat er niet mag ontbreken in je voorraadkast, koelkast en vriezer. Wat me opvalt is dat er minder “onmogelijke” ingrediënten gebruikt worden dan in andere boeken, plus dat de ingrediënten vaak terugkeren, dus je niet het gevoel krijgt dat je veel geld uitgeeft aan iets wat je vervolgens voor één recept kunt gebruiken.

Na het lezen van dit boek trek ik de conclusie: “Hoezo gezond eten ingewikkeld?” Dat vond ik dus wel altijd, maar Laurianne laat het er echt wel wat makkelijker uitzien! Het hóéft dus niet moeilijk te zijn. En het ziet er ook nog eens verrukkelijk uit (bijna) allemaal. Ik heb lekker een aantal post-its geplakt bij recepten die ik graag wil uitproberen.
Ik geef toe: ik ben een hele luie kok! Maar door dit boek krijg ik toch zin om eens wat anders te proberen, wat meer zelf te maken!

Good Food in 20 minuten
ISBN 9789463190084 – Uitgever: Scriptum – 223 pagina’s – Verschenen: april 2016
Bestel je het boek via deze link bij Bruna, krijg ik er een kleine vergoeding voor.

0 thoughts on “Good Food in 20 minuten – Laurianne Ruhé

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.