Laat je licht stralen – Doreen Virtue

laat je licht stralen

In dit boek gaan we eens kijken hoe gevoelige mensen als jij beïnvloed worden door negativiteit, drama en trauma. Je leert hoe het komt dat je hersenen en het evenwicht in je hormoonhuishouding verstoord zijn geraakt door de gebeurtenissen in je leven.

Korte inhoud
“Hoe ga je om met familie, vrienden en collega’s die verslaafd zijn aan drama? En hoe verslaafd ben je er zelf eigenlijk aan?

Doreen Virtue helpt je in Laat je licht stralen om los te komen van alle negativiteit en je innerlijke rust te vinden. Lastige relaties en moeilijke omstandigheden komen allemaal neer op één ding: drama. In dit boek zul je ontdekken hoeveel stress je onnodig tolereert en absorbeert van andere mensen en situaties. Doreen verklaart de fysiologische redenen waarom je verslaafd bent aan lastige relaties, banen en zelfs een lastige levensstijl, en legt uit hoe je uit deze cyclus kunt stappen. Je zult gaan inzien hoe traumatische gebeurtenissen de oorzaak kunnen zijn van post-traumatische symptomen zoals angst, gewichtstoename en verslavingen. Met nieuwe, wetenschappelijk onderbouwde methodes leer je om weer evenwicht en rust in je leven te creëren, voor zowel je lichaam als je geest. Ga de Drama-Detox aan, ruim alle negativiteit in je leven op en laat je eigen licht weer stralen!”

Maar toen ik voor dit boek onderzoek pleegde, kwam ik erachter dat de definitie van trauma heel ruim is en iedere situatie blijkt te omvatten waarin we heel erg geschokt zijn, ons hulpeloos hebben gevoeld, of ontzettend bang zijn geweest het er niet levend af te brengen.

Auteur
“Doreen Virtue (Californië, 1958) studeerde psychologie en was een tijdlang directeur van het door haar gestichte WomanKind Psychiatric Hospital. Ze is ’s werelds bekendste engelenexpert, maar is daarnaast ook werkzaam als spiritueel psycholoog en therapeut. Wereldwijd werden er al meer dan een miljoen exemplaren van haar boeken verkocht.”

Na de traumatische ervaring kan het systeem van je lichaam dat in werking treedt bij gevaar, actief blijven. […] Je raakt in paniek terwijl er eigenlijk niets aan de hand is.

Mijn mening
Omring jezelf met positiviteit en laat alle drama los“, deze ondertitel van het boek sprak me erg aan. Gezien het negatieve jaar wat ik achter de rug heb, kan ik alle manieren om positiever in het leven te staan wel gebruiken. Ook het feit dat het over PTSS gaat maakte dat ik wel benieuwd was wat Doreen Virtue te vertellen had. Benieuwd of ik herkenning zou vinden in dit boek…

En inderdaad kon ik me wel herkennen in wat ze beschreef over trauma’s en de gevolgen daarvan als posttraumatische stress- en angststoornissen. Boeiend om te lezen dat het drama in je leven kan wennen, zelfs onbewust verslavend kan werken, en hoe je weer kunt zorgen dat je in balans komt d.m.v. voeding, natuurlijke oplossingen en yoga e.d.. En hoe je in verschillende situaties zoals vriendschap, liefde en familie de beste versie van jezelf kunt zijn. Eigenlijk weet je wel wat je moet doen: eerst van jezelf leren houden, het gaat niet om kwantiteit maar kwaliteit en je moet altijd jezelf kunnen zijn.

Op sommige punten was het me wel even ietsje té overdreven, zoals dat je wel erg veel moet vermijden wil je je blootstelling aan pesticiden verminderen en ook als je op je voeding gaat letten is er wel erg veel wat niet mag. En er werd me iets teveel herhaald.

Maar al met al vond ik het grotendeels een fijne leeservaring. Het boek is toegankelijk en in heldere taal geschreven, ik vond er herkenning in en heb er zeker wel wat uit kunnen halen.

Als je boos, gefrustreerd, eenzaam, competitief, paniekerig enzovoort bent, observeer jezelf dan. Reageer niet meteen op deze uit trauma voortvloeiende gewoonten.

Laat je licht stralen
ISBN 9789022576335 – Uitgeverij: Boekerij – 208 pagina’s – Verschenen: maart 2016 – Originele titel: Don’t let anything dull your sparkle – Vertaald door: Monique de Vré
Bestel je het boek via deze link bij Bruna, krijg ik er een kleine vergoeding voor.

0 thoughts on “Laat je licht stralen – Doreen Virtue

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.