Volg mij – Angela Clarke

Volg mij - Angela Clarke

Het betekent dat jullie hem zojuist hebben benoemd tot hashtagmoordenaar. Wie deze tweet heeft geschreven, heeft de hele wereld verteld dat die griezel bestáát. Dit is uit de hand gelopen. De beer is los. De geest is goddomme uit de fles.

Korte inhoud
“Freddie Venton werkt in een koffiebar, maar droomt van een baan als journaliste. Een toevallige ontmoeting met een oud studiegenote leidt haar naar de plek waar een gruwelijke moord is gepleegd. Wanneer de moordenaar op Twitter berichten achter begint te laten, stort ze zich op de zaak en probeert ze de aanwijzingen die de moordenaar achterlaat te ontcijferen. In haar poging om onschuldige levens te redden, brengt ze haar eigen leven echter steeds meer in gevaar…”

Trending? Hoeveel publiek had die gek al verzameld? Ze klikte door naar @Apollyons account. Bijna zeventienduizend volgers. […]
Was dit een spel? Een act? Wat probeerde hij te bereiken? […]
En de hamvraag, waar ze eigenlijk niet eens aan wílde denken, steeg onheilspellend uit boven de rest: wat ging er nu gebeuren?

Auteur
“Angela Clarke is schrijfster en journaliste, en heeft gewerkt voor o.a. de Guardian, The Independant, Cosmopolitan en Daily Mail. In 2015 won Clarke de Young Stationers’ Prize, een aanmoedigingsprijs voor aanstormend schrijftalent. Volg mij is haar thrillerdebuut.”

Mijn mening
Door de nieuwsgierig makende Twittercampagne van de uitgeverij rond dit boek wérd ik ook erg nieuwsgierig naar het verhaal. Een moordenaar die via Twitter zijn volgende slachtoffer aankondigt en al een flink publiek heeft opgebouwd, dat moet spannend zijn!

Freddie, werkt ’s nachts in een koffiebar, maar wil serieus genomen worden als journalist. Na een korte ontmoeting met een oude vriendin, een politieagente, besluit ze haar te volgen naar een plaats delict. Daar weet ze naar binnen te komen en vanaf dat moment is ze betrokken bij het onderzoek naar de hashtagmoordenaar, een moordenaar die via Twitter hints achterlaat over zijn volgende slachtoffer. Freddie treedt (niet geheel vrijwillig) op als social media-adviseur, wat niet zonder gevaar voor eigen leven is…

Het verhaal op zich was origineel en spannend en de #-titels van de hoofdstukken erg treffend. Je voelt het al aankomen: maar…
Ik vond de hoofdpersoon, Freddie, absoluut niet sympathiek. Ze drinkt, is een onruststoker, is grillig en verzorgt zichzelf slecht. Ze heeft een angststoornis, wat gedeeltelijk een verklaring is voor haar gedrag, maar ze zorgt wel voor érg veel drama… Aan de ene kant is ze brutaal en hard, aan de andere kant is ze gevoelig en angstig. Wel een knap neergezet personage, dat moet ik toegeven.

En ook: het verhaal vond ik iets té vlot geschreven en net niet diepgaand genoeg. Het thema social media met daarbij de vraag: “wat kun je geloven en wat niet?” vond ik dan wel weer erg boeiend en beangstigend.
Je leest het al, ik heb gemengde gevoelens bij deze thriller… Slecht? Nee, maar er had meer in gezeten naar mijn mening.

Volg mij
ISBN 9789044349603 – Uitgever: The House of Books – 400 pagina’s – Verschenen: maart 2016 – Originele titel: Follow me – Vertaald door: Davida van Dijke
Bestel je het boek via deze link bij Bruna, krijg ik er een kleine vergoeding voor.

3 thoughts on “Volg mij – Angela Clarke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.