Muis overboord! – Geronimo Stilton

Muis overboord - Geronimo Stilton

Thea lachte: ‘Nu kan ik het je wel vertellen. We zijn officieel uitgenodigd om naar Lissabon te gaan voor een belangrijke herdenkingsdag. Jij bent notabene eregast! Je moet weten dat ze onlangs hebben ontdekt dat wij misschien afstammelingen zijn van een BEROEMDE…’

Korte inhoud
“Gi-ga-geitenkaas! De familie Stilton kreeg laatst een wel heel bijzondere uitnodiging in de bus. Een uitnodiging voor een feest in Lissabon. Leuk, zeg je? Dat dacht Geronimo eerst ook, maar eenmaal in Portugal bleek het niet zomaar een feestje te zijn. De genodigden zouden de zeereis naar India van de Portugese ontdekkingsreiziger Vasco da Gama gaan overdoen! Vasco maakte die reis als eerste Europeaan, ruim 500 jaar geleden. Piep! Maandenlang op zee varen? Dat is helemaal niets voor Geronimo …”

Thea zei plechtig: ‘Onze voorknager is… VASCO DA GAMA!’
Mijn snorharen begonnen te trillen. ‘Bedoel je DE Vasco da Gama? DE PORTUGESE ZEEVAARDER?’

Mijn mening
Zoals jullie ondertussen wel weten begin ik behoorlijk op de kleurrijke Geronimo Stilton boeken gesteld te raken. Terwijl ik voorheen dacht dat ze me te druk en onrustig zouden zijn! Maar dat is dus niet het geval, ik vind ze juist erg origineel, vrolijk en bijzonder.

Naast weer veel humor en woordspelingen – “In zijn pootsporen treden” “Als twee druppels kaas” “Bemuizing” van het schip – was dit verhaal ook nog eens educatief. Er werd uitleg gegeven over van alles; Portugal, Vasco da Gama, Fado muziek, Lissabon… En, in alle boeken, worden moeilijke woorden of uitdrukkingen met een asterisk aangegeven en onderaan de pagina uitgelegd.

Ik leer Geronimo en zijn familie steeds beter kennen en dat vind ik erg leuk! Ik wil nog véél meer van deze speels vormgegeven boeken verzamelen πŸ™‚

Muis overboord 2
Muis overboord!

ISBN 9789085923404 – Uitgever: De Wakkere Muis – 128 pagina’s – Verschenen: februari 2016 – Vertaald door: Loes Randazzo
Bestel je het boek via deze link bij Bruna, krijg ik er een kleine vergoeding voor.

2 thoughts on “Muis overboord! – Geronimo Stilton

  1. Ik heb dit boek (nog) niet gelezen, maar ik vind de Stilton boeken bijna altijd wel erg leuk. Fijn dat deze ook leuk was :). Ik hou ook van die humor en woordspelingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.