De grote invasie van Rokford – Geronimo Stilton

De grote invasie van Rokford - Geronimo Stilton

Als jullie wel tegen een stootje kunnen en gek zijn op een beetje spanning (je kent die avonturen wel waarbij je je adem inhoudt) lees dan maar verder! Dan is dit boek echt iets voor jullie!

Achterflap
Met uitklappagina’s en een schitterende bouwplaat van een piratengaljoen!

Op een zonnige dag, als ik nietsvermoedend loop te dromen over Patty Spring en Benjamin op school les krijgt over de Grote Invasie van de Piratenkatten in 1207, gebeurt er iets verschrikkelijks: ‘KATTEN IN ZICHT!!!’ En inderdaad, aan de horizon doemt een gi-ga-gantische vloot op. 9 Galjoenen, 3 kruisers, 25 gepantserde motorboten, 7 catamarans, 17 zeilschepen, 3 onderzeeërs, 44 gevechtsrubberboten, 81 waterfietsen en 113 surfplanken, allemaal barstensvol met tot de tanden gewapende Piratenkatten, stomen op naar de haven van Rokford.
Keizer Kattenklauw III is van plan om af te maken wat zijn voorouders niet is gelukt: de verovering van Muizeneiland Met muis en macht probeer ik de verdediging van Rokford op poten te krijgen. Veel dappere knagers verenigen zich in de K.T.K. (Knagers Tegen Katten) en strijden om ons geliefd eiland uit de klauwen van de Piratenkatten te houden.”

Een alarm, het ging door merg en been!
KATTEN IN ZICHT!!!!

Mijn mening
Wat zijn de Geronimo Stilton boeken toch leuk! Een feestje om te zien door de vele kleurrijke illustraties en de speelse teksten en daarnaast bevat deze lekker dikke en zware editie met papieren omslag ook nog extra’s als uitklappagina’s, het dagboek van Oscar Tortuga én een bouwpakketje van De Zwarte Tornado. Als een kind zo blij was ik 😉

Dit Geronimo verhaal was super spannend, ik moest het gewoon in één avond uitlezen, zo geboeid was ik. Het boek is echt spannender dan de andere die ik gelezen heb, een stapje serieuzer. Leuk al die variatie binnen de Geronimo-boeken.
Ook zat het verhaal weer vol humor en woordspelingen als “PapaRATso” en “Rattenrap rende ik naar beneden…”.

Ik kan me zo goed indenken dat veel kinderen (o.a. mijn buurmeisje) weg zijn van deze boeken. Mijn zoontje (bijna 5) zei tegen me toen hij dit boek zag: “Deze boeken zijn later voor mij hè mama?” Zo mooi vindt hij ze. En ik kan er zelf stiekem ook geen genoeg van krijgen 🙂

De grote invasie van Rokford
ISBN 9789085920878 – Uitgever: De Wakkere Muis – 392 pagina’s – Verschenen: 2009 – Vertaald uit het Italiaans door: Loes Randazzo
Bestel je het boek via deze link bij Bruna, krijg ik er een kleine vergoeding voor.

2 thoughts on “De grote invasie van Rokford – Geronimo Stilton

  1. Ik hou ook erg van de Stilton boeken. Dit was een erg leuke! Leuk om er een recensie over te lezen, de meeste blogs die ik volg, houden zich vooral bezig met young-adult boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.