Winactie: Grijze magie #biebmiepje3jaar

Grijze magie - Jaye Wells
Maak kans op een exemplaar van Grijze magie

‘The Wire’ en ‘Breaking Bad’ met magie… In ‘Grijze magie’, het eerste deel in de Kate Prospero-serie van Jaye Wells, draait alles om de bikkelharde strijd tussen de magiekartels en de wet.

In een maatschappij waarin magie even verslavend is als drugs, probeert de 28-jarige Kate Prospero makers en verspreiders van illegale ‘grijze’ magie achter de tralies te krijgen. Zelf kent ze die wereld maar al te goed: ze groeide op als het nichtje van een van de kartelbazen.

Een nieuwe variant van grijze magie die tot moorden aanzet, betekent voor Kate de carrièrestap waar ze lang op heeft gewacht, maar als haar ex-vriend een van de verdachten blijkt te zijn zal ze haar relatie met hem en met grijze magie opnieuw moeten definiëren.

Van uitgeverij De Fontein mag ik ter ere van mijn blogverjaardag één exemplaar van Grijze magie weggeven. Het is het eerste deel in de Kate Prospero-serie van Jaye Wells, een Urban Fantasy serie. Zelf ben ik nog niet bekend met dit genre, maar ik heb wel een Urban Fantasy boek op de to read stapel liggen, die kreeg ik mee op de Winter BBB bij de uitgeverij. Ik ben heel benieuwd! Normaal ben ik niet zo van de Fantasy, maar je moet alles eens geprobeerd hebben, toch?

Ben jij een Urban-fan? Of ben je net als ik wel benieuwd naar dit genre? Doe dan mee aan de winactie!

Winactie
Wat moet je doen om kans te maken?

 • uiteraard volg je mijn blog via één van de mogelijke manieren
 • je laat een reactie achter onder dit blogbericht met een geldig e-mailadres
 • in die reactie laat je me weten of je dit genre al kent en zo ja, wat je me dan aanraadt om te gaan lezen
 • delen van de actie is niet verplicht, maar wel lief
 • je reageert uiterlijk woensdag 6 april, donderdag 7 april neem ik contact op met de winnaar
 • ben je de winnaar? reageer dan aub uiterlijk 9 april op mijn mail

De winactie is afgelopen! De ervaringen waren verdeeld, sommigen van jullie kenden het genre net als ik nog niet, van anderen kreeg ik wat leestips die ik zeker zal onthouden.
De winnaar is Esther, zij heeft een mailtje ontvangen!

-X- Judith

45 thoughts on “Winactie: Grijze magie #biebmiepje3jaar

 1. Gefeliciteerd!

  Ik ken het genre nog niet, dus ik kan je helaas geen tips geven, maar ik ben wel erg nieuwsgierig naar dit boek. Ik doe dus graag mee met de winactie.

  Ik volg je op bloglovin 🙂

 2. Super leuke actie! Natuurlijk ken ik het boek wel en het genre maar eerlijk gezegd heb ik er nog nooit wat van gelezen omdat ik meer de boeken uit mijn kast op dit moment pak. Ik wil hem graag lezen, omdat ik benieuwd ben naar dit nieuwe genre!!

 3. Breaking Bad met magie?! Dat lijkt me een hele interessante combi. Doe graag mee!

  Ik dacht eerst nog geen enkele Urban Fantasyboek te hebben gelezen, maar blijkt van wel! De verborgen universiteit serie van Natalie Koch. Het is van Nederlandse afkomst en gaat over een Nederlands meisje dat studeert op een kleine Engelse universiteit. Uiteraard blijkt het een school voor magiërs te zijn 🙂

 4. Ik houd wel van fantasy (Robin hobb, Roger Zelazny (Amber serie)) én van YA. Dit genre ken ik nog niet maar dit is een mooie kans om kennis te maken.

 5. Gefeliciteerd!
  Zelf ben ik ook nog niet erg bekend met het genre, maar ik heb laatst een boek van Anne Bishop gekocht. Is ook een urban fantasy. Weet even niet uit mijn hoofd hoe het heet :/.
  Liefs!

 6. Goedemorgen!

  De term urban-fantasy zei mij vrij weinig.. Ik dacht wat is er anders aan dan aan de gewone fantasy. Maar als ik het goed begrijp is Urban fantasy een sub-categorie en staat het voor verhalen die de realistische wereld combineert met fantasy elementen. Eigenlijk heb ik daar dus best wel wat boeken van gelezen! Twilight-serie, The mortal instruments-serie, fallen-serie, Huis van de nacht-serie en natuurlijk de Verborgen Universiteit! Ik denk dat ik de laatste aan zou raden om te lezen omdat die het laatste uitgekomen is, al is de rest niet minder goed.. Aangezien ik dus schijnbaar best van Urban-fantasy schijn te houden (zo leer je elke dag weer iets) ben ik ook nieuwschierig geworden naar dit boek.. Ik waag dus ook een gokje!

 7. Wat een leuke winacties heb je namens je drie jarig bestaan van je blog. Ik ben niet bekend met dit genre wel hou ik van fantasy ik heb onder andere de Fallen serie gelezen en nog enkele op mijn lijstje staan. Ik kan dan ook niet echt iets aanraden aan je. Nieuwe series zijn altijd leuk om te ontdekken ben dan ook benieuwd naar deze.

 8. Ik lees graag fantasy maar weet eigenlijk niet zo goed wanneer iets Urban Fantasy is. Volgens mij valt De Ravenjongens van Maggie Stiefvater onder dit genre. Dat boek staat nog op mijn te lezen lijstje dus ik weet niet of hij goed is. Graag doe ik mee voor dit boek, wellicht krijg ik dan ook door wat het verschil is tussen fantasy en urban fantasy 😉 Ik volg je waar ik maar kan.

 9. Gefeliciteerd! En wat een leuke actie! Ik doe graag mee, ben bekend met fantasy, maar van urban-fantasy had ik nog niet gehoord! ?

 10. Dit lijkt me wel een heel spannend boek! Het lijkt me een beetje een combi tussen YA en een dectective, 2 genres die ik graag lees, dus ik ga er vanuit dat dit boek ook wel in de maak zal vallen. Ik volg op BL, FB (Tamara Mara Großmaul), Instagram en Twitter (beide @paramara1982). Ik heb gedeeld en getweet.

 11. Ik zou de City of Bones (Mortial Instruments) serie aanraden van Cassandra Clare, daar zit je snel in en dan wil je niet stoppen met lezen ;-). Dat is een pakkende serie. Er is ook een prequel inmiddels van verschenen, maar die heb ik nog niet gelezen. Of de Serie Vrees me (zo heet het eerste boek) van Tahereh Mafi

 12. Hmm, leuke actie..dus ik doe mee. Ik zou de serie van Divergent gaan lezen..mooie verhalen..spanning, sensatie..afijn..ik zeg..gewoon in beginnen!

 13. Een mix van The Wire en Breaking Bad.. Yes please! Heb volgens mij nog nooit echte Urban gelezen, maar moest wel denken aan de ‘In death’-serie van JD Robb (omdat die verhalen zich ergens in 2050 ofzo afspelen). Daar merk je verder niet heel veel van, behalve dat auto’s ook door de lucht kunnen rijden en eten uit een soort van koffiezetapparaat besteld kan worden, maar dat vind ik zeker wel wat extra’s geven aan het boek (en: er zijn meer dan 40 boeken van die serie, whoohoo!). Ben ook erg benieuwd naar dit boek nu!

 14. persoonlijk ben ik erg gek van fantasy maar met urban-fantasy ben ik nog niet bekend 😉 verder lees ik graag thrillers

 15. Ik zou het boek heel graag willen, lijk me een erg leuk boek om te lezen, ben er erg nieuwsgierig naar !!.

 16. Ik heb pas over dit genre urban-fantasy gelezen. Wat het inhoudt en welke soort boeken dat zijn. Volgens mij, maar dat weet ik niet zeker zijn Soul Beach een exlusieve club en Het Derde Verbond ook zoiets. Die heb ik gelzen en ik ga zeker de andere delen ook lezen , ik vind het iets magisch hebben! En ik vind het namelijk geweldig om zulke verhalen te lezen. Dus ben ook benieuwd naar dit boek De Grijze magie. Ben ook wel benieuwd Judith wat jij, als je zo’n boek gelezen hebt er van vindt.

 17. Heb wel veel fantasy gelezen, ook wel wat Urban Fantasy, maar kan even niet meer op de titels/auteur komen. Heb ze ook niet zelf in de kast staan, dus kan niet voor je kijken. Ben wel heel benieuwd naar dit boek.

 18. Ik ben een huge fan van het genre, maar heb – slecht van mij – nog geen enkele titel uit het fonds van deze uitgeverij gelezen. Ik ben verliefd geworden op Urban fantasy door de boeken van Lara Adrian en Jeanine Frost. Jammer genoeg zijn van die laatste alleen de eerste twee delen van haar ‘Halverwege het graf’-reeks vertaald.

 19. Dit is echt een super genre! Ook dit boek zou ik nog graag lezen!
  Een Urban Fantasy serie (YA) die ik aanraad is de Soulmates-serie van Joss Stirling! Tot nu toe zijn de eerste drie delen vertaald en ik hoop zo dat ook de andere delen vertaald gaan worden!

 20. Graag doe ik ook nog mee, op het nippertje. Ik zou je Allerzielen van Deborah Harkness aanraden, maar er zijn super veel goede boeken die onder Urban Fantasy vallen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.