Winactie: De 9 dagen van Rabbit Hayes #biebmiepje3jaar

De negen dagen van Rabbit Hayes
3x kans op een exemplaar van De 9 dagen van Rabbit Hayes

Het was een heldere dag in april en de veertigjarige Mia Hayes, oftewel ‘Rabbit’, de geliefde dochter van Molly en Jack, de zus van Grace en Davey, de moeder van Juliet van twaalf, de beste vriendin van Marjorie Shaw en de enige echte liefde in het leven van Johnny Faye was op weg naar een verpleeghuis om te sterven.

Om mijn 3e blogverjaardag te vieren mag ik van A.W. Bruna maar liefst 3x De 9 dagen van Rabbit Hayes weggeven.
Dit boek heeft me diep geraakt, maar ondanks het treurige onderwerp zat er ook zoveel humor in, dat maakt het extra bijzonder. Ik schreef in mijn recensie: “Met tranen in je ogen en een brok in je keel moet je af en toe toch hardop lachen om de uitspraken die de personages doen.”

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit ontroerende verhaal? Doe dan gauw mee aan de winactie!

De negen dagen van Rabbit Hayes2
Winactie
Wat moet je doen om kans te maken?

  • uiteraard volg je mijn blog via één van de mogelijke manieren
  • je laat een reactie achter onder dit blogbericht met een geldig e-mailadres
  • in die reactie laat je me weten wat jij zou doen als je nog maar 9 dagen te leven had (even onrealistisch: in goede gezondheid verkerend)
  • delen van de actie is niet verplicht, maar wel lief
  • je reageert uiterlijk donderdag 31 maart, vrijdag 1 april neem ik contact op met de winnaar
  • ben je de winnaar? reageer dan aub uiterlijk 3 april op mijn mail

De winactie is afgelopen! Bedankt voor alle mooie reacties. Iedereen is het er wel over eens dat je de laatste dagen van je leven zoveel mogelijk met je geliefden doorbrengt, thuis of in een mooi land. Zo zie ik het ook.
De winnaars hebben een mail ontvangen. Gefeliciteerd Annelies, Hanneke en Kim!

-X- Judith

60 thoughts on “Winactie: De 9 dagen van Rabbit Hayes #biebmiepje3jaar

  1. Wat ik zou doen als ik nog maar 9 dagen te leven heb? Als ik nog gewoon kan lopen dan haal ik alles nog uit mijn leven wat ik kan, oa nog naar het Zuiderzee museum (buitenmuseum) in Enkhuizen dat is mijn favoriete museum, buiten museum in Arnhem is ook erg mooi. Dan zal mijn moeder er waarschijnlijk ook voor zorgen dat ik overal nog heen kan waar ik heen wil, bv ontmoetingen met schrijvers etc. En ik zal zo veel mogelijk boeken weg lezen van mijn TBR, dit vooral als ik bedliggerig ben en nog wat energie heb.

  2. En dan vergeet ik in al mijn enthousiasme nog te antwoorden op je vraag! Ik zou leuke dingen doen met mijn vriend en familie en vooral gezellig samen zijn en ze vertellen hoeveel ze voor me betekenen.

  3. De acties worden steeds beter 😉 dit lijkt me een mooi, ontroerend boek. Doe dus graag weer mee. Zou me echt niet kunnen voorstellen hoe het voelt om te weten dat je de dagen gewoon letterlijk af kan tellen. Zou denk ik 9 dagen van slag zijn en huilend in bed gaan liggen ofzo.

  4. Phoe, wat zou ik doen als ik nog negen dagen te leven had… Dat is best moeilijk hoor.
    Ik zou die dagen willen doorbrengen met m’n gezin. Mijn man, onze lieve hond en de poes. Een van die negen dagen ga ik gebruiken om afscheid te nemen van familie en vrienden. Verder lekker thuis, lezen, nog een keer een wedstrijd van Ajax zien en de serie Sons of Anarchy nog afkijken.

  5. Mijn laatste negen dagen….
    Lastig om aan mij te vragen.
    Ik heb nog zoveel wensen
    En om mij heen zoveel lieve mensen.
    Misschien dat ik zou doen alsof ik nog heel lang zou leven.
    En dan stiekem heel veel aan iedereen geven.
    Om er niet aan hoeven denken.
    En dan zoveel mogelijk liefde en aandacht schenken.
    Bewuster met het leven om te gaan.
    En dan tevreden in de wereld staan.
    Afscheid nemen doe ik niet.
    Ik wil geen tranen en verdriet.
    Na die negen dagen ben ik weg en mag ik toch verwachten.
    Blijven mooie herinneringen altijd in ieders gedachten.

  6. Pfff, ik moet al bijna huilen als ik eraan denk!
    Ik zou zoveel mogelijk tijd met mijn gezin doorbrengen, brieven schrijven voor mijn kinderen, om ze te vertellen hoeveel ik van ze hou, zodat ze dat nooit zullen vergeten.
    Als iedereen ’s avonds zou slapen, zou ik mijn lievelingsboeken opnieuw lezen. Als ik me daar tenminste toe zou kunnen zetten.
    Oke… en nu lopen de tranen me echt over de wangen.
    Ik hoop echt dat ik nog heel veel tijd te leven heb.

      1. Ach, tenzij ik de doodstraf krijg, weet ik vast niet bij goede gezondheid 9 dagen van tevoren dat ik dood zal gaan.

        Het is wel goed om af en toe eens aan het denken gezet te worden.

  7. Ik doe weer graag mee.

    Als ik nog 9 dagen te leven heb, dan ga ik met mijn man en dochter naar de Verdon in Frankrijk. En dan genieten van ons gezin.

    Liefs miron

  8. Wat zal ik doen in die 9 dagen. Elk minute te genieten van dingen die belangrijk zijn om je heen. Je familie, buiten zijn. Alles te koesteren . Dan zal ik dat rustig thuis doen. Ook om naaste de rust te geven van het ver werken.

  9. De tijd doorbrengen met man en drie dochters, zo mogelijk naar zee gaan, mooie muziek luisteren en natuurlijk genieten van mijn boekenkast. Maar wat als je dromen ineens aan diggelen vallen? Dichtbij, buren, gebeurt er sinds kerst veel tot nu Pasen. Het lot slaat hard toe, operatie, chemo, bestraling naar weer een uitzaaiing, nu schedel. We helpen waar we kunnen. Wassen, boodschappen, klusjes in en om huis, vervoer, alles in ruimste zin van het woord, wat doe je als de ander parkinson diagnose heeft. Dat zijn buren, ook een moeder die alzheimer overkomt. Minstens vier keer per dag bellen. Veel regelwerk. Vijf kwartier rijden. Om de paar weken heen of drie keer per week? Het komt wanneer het komt. Dit is Nederland en mantelzorg. Ik hoop met Pasen zomaar de krant te kunnen lezen en wie weet een stuk in mijn boek. Motto: geen dag zonder boek. Door o.a. de ziekte uit het te winnen boek lukt dit helaas niet. Het boek is mij aangeraden in de boekhandel tijdens de boekenweek, mede door hoe het is geschreven. Zou het graag een keer lezen. Geen grote wensen, genieten van het kleine.

  10. Poeh 9 dagen nog maar,Dan zou ik sowieso, een feest geven het leven moet je vieren en de slingers moet jezelf ophangen ik zou vrienden uitnodigen die ik graag zie en met de kinderen nog een korte vakantie maken. Eigenlijk kun je veel in 9 dagen en toch is het tekort. Maar ik zou al die 9 dagen volop leven, volop vieren en de laatste dingen zeggen tegen de lieve mensen om me heen

  11. Als ik nog maar 9 dagen had, zou ik zoveel mogelijk tijd met mijn dierbaren door willen brengen en nog zoveel mogelijk leuke dingen willen doen (De Efteling, Burgers’ Zoo, gewoon lekker wandelen in het bos…). En ik zou ze vertellen hoeveel ik van ze houd…

  12. Mijn droom is om te gaan reizen en de wereld te zien. Maar ik denk dat als ik te horen krijg dat ik nog maar 9 dagen te leven heb, ik met mijn vrienden en familie leuke dingen zou willen doen zoals naar de dierentuin gaan en workshops doen en uit eten gaan.

  13. Heel graag doe ik mee met dit boek. Wat ik zou doen als ik nog negen dagen had? Ik zou een heel groot feest geven voor al mijn lieve vrienden en familie om het leven te vieren. En om hun mee te geven dat ze moeten genieten van iedere dag, want voor je het weet heb je nog maar negen dagen…

  14. Weer zo’n leuke actie! Ik loot graag mee. Ik volg je op alle mogelijke manieren met veel plezier. Als ik nog maar negen dagen had zou ik een dag besteden aan vrienden en familie en de overige acht dagen er lekker tussen uit gaan met mijn man en genieten van rust natuur, uiteraard gaan er ook wat goede boeken mee voor s’avonds 😉

  15. Super actie! Ik doe graag mee.

    Nog negen dagen te leven wat zou ik dan nog doen. In ieder geval die negen dagen niet meer werken voor de baas 🙂 En een laatste blogpost schrijven voor mijn volgers.
    En ik zou graag nog een ballontocht maken in de vroege morgen als de zon opkomt…
    Daarnaast de dagen vullen met datgene waar ik dan nog toe in staat ben…

  16. Ooh, dit boek staat al sinds het uitkwam op mijn verlanglijstje, dus ik doe ontzettend graag mee! Ik denk niet dat ik ineens iets spectaculairs zou gaan ondernemen wanneer ik zeker wist dat ik nog maar 9 dagen te leven had, want wat heb je er dan nog aan? Daarom zou ik gewoon heel veel tijd met familie en vrienden willen doorbrengen, me omringen met de mensen die me lief zijn, want dan ben ik toch het gelukkigst. En misschien alvast een teken van leven afspreken, mocht dat ooit, toch mogelijk zijn ;).

  17. Oh dit lijkt mij zo”n mooi boek dus ook met deze winactie dop ik graag mee! Wat zou ik doen als ik nog 9 dagen had te leven…
    Ten eerste zou ik langs al mijn vrienden en familie gaan die ik liefheb. Daarnaast zou ik met vriendinnen alle kroegen in het langsgaan en flirten met alle mannen die ik tegen kwam. En waarom? Gewoon omdat het kan en ik het anders nooit zou durven. Ook zou ik nog gaan shoppen en al mijn geld opmaken en in elke plaats waar ik kon genieten van heerlijke taartjes.

  18. De dingen die ik zou doen zijn natuurlijk : gevaarlijke dingen zoals parachute springen en berg beklimmen! Een adreline kick krijgen. Een foto shoot houden met de mensen van wie ik hou zodat ze me kunnen herinneren zoals ik ben en heerlijke momenten met me hebben. Lekker ontspannen met een filmpje en een spa!

  19. Nog 9 dagen.. Ik zou een paar dagen naar Zweden gaan, mijn favoriete land. Een dag doorbrengen in Amsterdam, mijn favoriete stad waar ik ruim 7 jaar heb gewoond. En de andere dagen zou ik doorbrengen in Twente met de mensen die me dierbaar zijn. Samen eten, muziek luisteren, er nog een feestje van maken.. 🙂

  20. Ik zou eerst afscheid gaan nemen van mijn vader en dan met mijn gezin naar de zon vliegen. Ze daar, terwijl we met zijn vieren intens genieten van de zonnestralen, de rust en elkaar, vertellen dat het goed is en dat ik trots op ze ben. Als alles gezegd is zou ik rustig worden en er naar uit zien om mijn moeder en mijn zus weer te zien.

  21. Pfff, nog maar 9 dagen te leven… Ik zou m’n familie en vrienden uitnodigen om met z’n allen naar een warm land te gaan in een all inclusive resort en daar te genieten van de tijd die we nog samen hebben. Raar eigenlijk dat je zulke dingen pas doet als je weet dat er bijna geen tijd meer is, terwijl het zo maar afgelopen kan zijn (kijk maar naar Brussel deze week)…

  22. Lijkt mij ook een heftig, maar mooi boek.
    Als ik nog maar 9 dagen te leven had, zou ik maken dat ik nog een paar dagen in Noorwegen kon doorbrengen, liefst samen met mijn dierbaren. Verder zou ik alle tijd met vriend en kinderen doorbrengen en leuke dingen doen. Kortom: genieten!
    Eigenlijk zou je dat veel vaker moeten doen 😉

  23. Superleuk, ik doe mee! Even denken hoor… als ik nog 9 dagen had zou ik denk ik proberen om elke dag iets speciaals te doen. Op dag 1 bijvoorbeeld met de heel familie ergens naartoe en dan gewoon heel gezellig doen. Op dag 2 met mijn beste vriendin iets leuks doen, iets simpels als een high tea bijvoorbeeld. Op dag 3 een meeting met alle toffe blogvrienden, maakt niet uit wat we dan doen als het maar heel veel gezellig praten over bloggen en boeken en zo is. Dag 4 een dagje naar Parijs en dag 5 een dagje naar Disneyland Parijs, want tja. Dag 6 zou ik besteden aan het voorbereiden van mijn begrafenis zodat die helemaal perfect wordt, inclusief het kopen van een jurk. Dag 7 zou ik ergens heel erg lekker gaan eten, in een sterrenrestaurant. Dag 9 zou ik proberen om mijn idool te ontmoeten en dag 9 zou ik gewoon kijken wat er op mijn pad komt of juist gewoon de dingen doen die ik het liefste doe: lezen, schrijven, bloggen, knuffelen met mijn kat, misschien nog een laatste keer paardrijden… zoiets? Denk dat ik dan wel gelukkig zou kunnen sterven.

  24. Oe, wat een moeilijke vraag. In ieder geval 9 dagen alleen de dingen doen die nog lukken en vooral alleen maar dingen die ik leuk vind. Waarschijnlijk vooral met het gezin. Pfoe. Gelukkig maar dat we dat maar zelden van te voren weten.
    Ik doe heel graag mee voor dit ontroerende boek.

  25. Allereerst proficiat met je 3 jarig bestaan! Zeer leuke winactie.
    Ik zou tijdens mijn laatste 9 dagen mijn hele familie, mijn vriend en al mijn dierbare vrienden meenemen naar een zonnige eiland en zoveel mogelijk genieten van de omgeving, de mensen die mij omringen, snorkelen, duiken, brieven schrijven, mijn favoriete boeken lezen, bungeejumpen, … .
    En zo weinig mogelijk slapen, uitrusten zal ik na die 9 dagen dan wel doen 😉

  26. Moeilijke vraag wat ik zou doen. Maar dan toch met mijn familie en vrienden doorbrengen. Ze bedanken, knuffelen en vragen om het goed met elkaar te houden. Ook ging ik mijn boeken weggeven en voor iedereen waar ik van houd een herinnering. Ook nog gefeliciteerd met dit jubileum. Ik volg je al langer en waag graag een kansje omdat het me een prachtig ontroerend boek lijkt.

  27. een groot feeste geven en daarna op een tropisch eiland gaan genieten en de boeken lezen die ik, echt nog lezen wil

  28. Ik doe graag mee. Ik zou op wereldreis willen, maar dat is niet zo realistisch in zo’n korte tijd. Ik zou met mijn dierbaren vertrekken naar Bolivia en daar mijn laatste dagen doorbrengen.

  29. Ik zou er iedere dag een feestje van maken met mijn man en kinderen. In de auto stappen en nog zoveel mogelijk landen bezoeken, en dan onze laatste avond met de kinderen tussen ons in, in slaap vallen.

  30. Natuurlijk doe ik ook graag mee, want ik heb al veel moois over dit boek gehoord en ik vind het leuk dat jij “jouw” verjaardag op deze manier met ons viert. En met alle reactie hierboven, valt er bijna niets meer toe te voegen. Ik zou het liefst die 9 dagen dan elke dag doen alsof het mijn verjaardag is, in die zin dat ik mijn dierbaren nog zoveel mogelijk zou willen verwennen. Om dan vervolgens rustig te vertrekken in de wetenschap dat de wereld gewoon doordraait.

  31. Lijkt me een prachtig boek en daarom heb ik het al besteld tijdens boekenweek dus morgen ga ik het boek ophalen. Maar veel succes met veloten, want het lijkt me een zeer emotioneel en bijzonder verhaal! Ik zal dan volgens mij een boek over mijn leven en mijn gedachten willen schrijven.

  32. Als eerste een Tour de Holland om alle familie nog een keer te zien. Vervolgens pak ik het vliegtuig naar IJsland om de gijsers te zien en de blue lagoon. Vervolgens door naar New york, speed Side seeiing, via New York terug, als het winter is via Lapland voor hopelijk het Noorderlicht. Daarna terug naar ons kikkerlandje om daar nog een dag hopelijk te genieten van Amsterdam en als laatst met een goed boek op de bank de laatste adem laten gaan.

  33. Als ik nog maar 9 dagen te leven had, zou ik in ieder geval de zon om mij heen willen.
    Dus we vertrekken naar een warm oord om daar mijn laatste vakantie te vieren.
    Samen met mijn man en zoon zou ik oa genieten van zon,zee & strand,zwemmen lekker eten en lekker op een terrasje zitten.

  34. Dit is wel een heftige en zonder dat wij ons hiervan bewust zijn, verkeren er tal van mensen in deze situatie. Vreselijk moet dat zijn, maar mocht ik in een dergelijke situatie terecht komen dan geef ik vooreerst een heel groot feest voor alle mensen die mij dierbaar zijn, van familie over vrienden naar buren en ook auteurs die iets voor lezen zou ik erbij willen zien, maar ook een klein symphonisch orkest om het feest op te luisteren. Dit zou mijn manier van afscheid nemen zijn, maar na dit feest zou ik met mijn gezin naar het zonnige Zuid-Frankrijk gaan om daar de laatste dagen gezellig samen door te brengen zonder de zorgen en problemen die ik in het thuisfront zou achterlaten. Indien ik nog zou kunnen stappen dan nog eens samen een prachtige wandeling maken in die mooie natuur, genieten van een lekker biertje op een terrasje en in het zwembad met de kleinkindjes spelen en vooral heel veel knuffelen en omhelzen en ontelbare keren zeggen “Ik hou van je”. Om dan omringd door mijn grootste schat nl. “mijn gezin” het kaarsje zachtjes te laten uitbranden.

  35. Als ik nog maar 9 dagen te leven had, zou ik deze besteden met de gene die me lief zijn. Samen leuke dingen doen enz. Ook zal ik een brief schrijven aan verschillende mensen waarin ik ze vertel hoeveel ik van ze houd.

  36. 9 dagen is wel heel erg kort maar ik denk dat ik zou proberen om nog zoveel mogelijk vrienden en familie te zien en misschien een groot feest geven? Elke dag een boek uitlezen lijkt me ook wel leuk en nog een aantal concerten bijwonen.

  37. Gefeliciteerd met je 3e blog verjaardag!

    Dit lijkt mij een super mooi boek en ik weet nu al dat ik het niet droog zal houden.

    In die negen dagen wil ik genieten van mijn dierbaren het liefst ver hier vandaan.In gedachten weet ik dat ik ze na die tijd ooit weer een keer zal zien…….

  38. Als ik nog 9 dagen te leven had, zou ik mijn eigen begrafenis regelen en alles wat nog in orde moet gebracht worden zodat mijn kinderen zich hier geen zorgen over hoeven te maken. Dan ga ik nog naar Ierland om mijn dochter en toekomstige schoonzoon te zien en probeer ik nog naar mijn zoon in Nieuw-Zeeland te geraken zodat ik hem en zijn man nog even kan laten weten dat ik hen graag zie. En hoop dan nog op tijd thuis te geraken om in mijn jongste zoon zijn armen te mogen sterven.
    Mijn kinderen zijn het allerbelangrijkste in mijn leven dus die hebben op alles voorrang

  39. Samen met mijn partner er alles aan doen om een fantastische tijd te beleven, om hierbij in negen dagen onze laatste wensen nog te verwezenlijken.

  40. Als ik nog maar 9 dagen te leven had zou ik me omringen met mensen die ik lief vind,en er negen fantastische dagen van maken met lekker eten, veel wijn en mooie gesprekken en veel dansen natuurlijk

  41. ik zou nog snel in het vliegtuig stappen en er een paar dagen tussenuit gaan en het einde vieren met mn gezin, familie en vrienden

  42. Als ik nog maar 9 dagen te leven zou hebben, dan zou ik al die dagen doorbrengen met mijn vijf kleinkinderen ( van 2 tot 6 jaar) en mijn kinderen en ze verschrikkelijk verwennen met van alles en nog wat. Wat daar dan na komt, merk ik dan wel. Sterven zonder de kleinkinderen er bij natuurlijk.
    Ik heb een herseninfarct gehad en daar ben ik gelukkig redelijk goed uitgekomen. Dus die situatie heeft zich gelukkig voor mij, niet voorgedaan.
    Ik ben heel benieuwd naar dit mooie boek. Zou het graag willen lezen.
    Ik waag een kansje.

  43. Lijk me een prachtig boek om te lezen, ben erg nieuwsgierig naar het boek.
    Zou het heel graag willen lezen !! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.