Vergeet mij nietje – Milja Praagman

Vergeet mij nietje

‘Ik ga op reis,’ zegt Varken.
‘Fijn voor je,’ zegt Muis. ‘Waar ga je naartoe?’
‘Gewoon naar ergens.
Ik zie wel als ik aangekomen ben, tot later!’

Achterflap
“‘Ik ga op reis,’ zegt Varken.
‘Fijn voor je,’ zegt Muis.
Varken vertrekt en Muis blijft achter.
En alles wordt anders.

Een warm verhaal over hoe afstand nemen de liefde kan versterken.”

Muis voelt hoe het
warm wordt in haar buik.
Alle knopen verdwijnen.

Auteur & illustrator
“Milja Praagman is opgegroeid in Den Dungen en woont in Boxtel, Nederland. Ze studeerde Grafisch ontwerp aan de Kunstacademie van Breda. Ze is fulltime illustratrice en illustreert vooral boeken. Ze schrijft ook zelf, dat resulteerde al in 15 titels. Het prentenboek Nog 100 nachtjes slapen werd verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2013. Haar boeken zijn in vele talen uitgegeven.”
Op de website van de uitgever vind je een leuke kleurplaat bij het boek: kleurplaat.

Mijn mening
Vergeet mij nietje is een lief verhaal over verliefd zijn en iemand missen. De gevoelens worden zo beschreven dat kinderen een idee krijgen van hoe het is als er iemand weggaat waar je veel van houdt, dat je dat in je buik kunt voelen.
De illustraties zijn kleurrijk en schattig. De tekst is kort en krachtig, dusΒ duidelijk te begrijpen voor kinderen. Alleen vond ik het ‘Fijn voor je’ en ’tot later!’ op de eerste pagina niet heel liefdevol overkomen, dat vond ik een minpuntje. Maar verder is het gewoon een lief en leuk boek om voor te lezen en om over te praten met je kind.

Vergeet mij nietje is ook een prentenboek uit de Prentenboek TopTien van de Voorleesdagen.

Prentenboek TopTien
Vergeet mij nietje

ISBN 9789058389268 – Uitgever: De Eenhoorn – 32 pagina’s – Verschenen: februari 2014
Koop je het boek via deze link bij Bruna, krijg ik er een kleine vergoeding voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.