Een meisje in Parijs/ Une petite fille à Paris – Marije Koopmans

Een meisje in Parijs
Korte inhoud

“De stad met de meeste lichtjes.
De mooiste oude gebouwen.
En met de mooiste woorden.
Dat is Parijs.”

“Vanuit elk van de twintig arrondissementen van de stad Parijs wordt iets verteld, in zowel de Nederlandse als de Franse taal. Overal is wel iets mee te maken dat anders is dan hoe de volwassen werkelijkheid misschien bedoeld is. Dit boek laat de beleving van bijzondere plekken, gebouwen, monumenten etc. zien door de ogen van een avontuurlijk meisje met grote liefde voor Parijs!”

“La Ville Lumière.
Avec ses très beaux monuments anciens.
Avec ses très jolies mots.
C’est Paris.”

Auteur & Uitgever
“Studio marie geeft uit: Sinds de zomer van 2012 is studio marie uitgever van (kinder)boeken. Door de liefde voor de vormgeving van Franse kinderboeken, besluit Marije Koopmans haar eerste boek ‘Boet en de rode knop‘ te schrijven, ontwerpen en uit te brengen. Het uitgeven blijkt zo leuk, dat er inmiddels ook boeken van andere auteurs worden uitgegeven. Op 19 september 2014 is het tweede eigen (tweetalige!) kinderboek ‘Een meisje in Parijs – Une petite fille à Paris’ verschenen, een prentenboek dat ook volwassenen aanspreekt.” (www.studiomarie.nl)

Een meisje in Parijs2
Mijn mening

“Wanneer zij de trein verlaat,
wacht in elk arrondissement wel een nieuw avontuur.”

Dit tweetalige prentenboek is prachtig vormgegeven; het boek voelt luxe en ziet er luxe uit door de zware kwaliteit papier die gebruikt is en de stevige omslag. De illustraties van Jolien Schuit zijn ingetogen en erg lieflijk. Er wordt weinig kleur gebruikt, wat saai kan zijn, maar dat is hier niet het geval. Het past goed bij de ingetogen sfeer van het prentenboek.
Het meisje uit het verhaal bezoekt in elk arrondissement van Parijs een toeristische plek, waardoor de lezer wat leert over Parijs en meteen ook wat Frans leert, doordat dit boek in het Nederlands en Frans geschreven is. Het verhaal wordt in korte poëtische zinnen verteld, waardoor het erg toegankelijk is. En de liefde voor Parijs is duidelijk voelbaar in Een meisje in Parijs.
Dit leerzame en lieve prentenboek is niet alleen geschikt voor kinderen die een beetje Frans willen leren, maar ook voor volwassenen die van Parijs en de Franse taal houden.

“Lorsqu’elle descend du train,
une nouvelle aventure l’attend dans chaque arrondissement.”

Een meisje in Parijs
ISBN 9789081897037 – Uitgever: Studio Marie – 32 pagina’s – Verschenen: september 2014 – Illustraties: Jolien Schuit
O.a. verkrijgbaar bij Bruna

Een meisje in Parijs3
Andere boeken van deze uitgeverij
Bij het recensie-exemplaar van Een meisje in Parijs kreeg ik ook wat andere uitgaven van studio marie:

Boet en de rode knop
Ook al zo’n luxe vormgegeven ingetogen prentenboek. Het gaat over het jongetje Boet, die er ’s nachts op uit gaat om avonturen te beleven. Het verhaal is heel speels vormgegeven en de lezer kan zelf kiezen hoe het verhaal zal verlopen. Ook is er ruimte voor eigen creatieve inbreng.

Vandaag is anders
Jasmijns opa is overleden. Ze neemt afscheid van hem en wordt betrokken bij de organisatie van de uitvaart. Samen met haar familie haalt ze met een lach en een traan herinneringen op aan opa.
Dit mooie kinderboek leert kinderen wat het betekent als iemand doodgaat en hoe een uitvaart in zijn werk gaat. Dit lieve verhaal met mooie zwart/wit/rode illustraties kan kinderen helpen met hun rouwverwerking.

Paarden-en-pony-doe-boek
Een leuk doe-boekje voor jeugdige paardenliefhebbers. Knip, plak, teken, kleur; lekker creatief bezig zijn met je paardenliefde.

Meer weten? Kijk eens op de site van studio marie!

Een meisje in Parijs4

3 thoughts on “Een meisje in Parijs/ Une petite fille à Paris – Marije Koopmans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.