De Meesteres – Tiffany Reisz

De Meesteres
Samenvatting

“Hij moest objectief blijven over het boek en zijn raadselachtige schrijfster met haar donkere haar en rode jurk en haar brandende woorden.”

Zach Easton is redacteur bij de succesvolle Amerikaanse uitgeverij Royal House Publishing. Hij is nog getrouwd, maar zijn vrouw Grace is niet meegekomen van Engeland naar Amerika. Zach is bang dat hij haar voorgoed kwijt is.
Nora Sutherlin is een succesvol erotica schrijfster. Maar haar nieuwe boek is meer dan een erotisch verhaal, het is persoonlijker dan ooit. Ze wil het dan ook bij een serieuze uitgeverij laten uitbrengen. Zach wordt haar toegewezen als redacteur. Hij is een onwijs strenge slavendrijver en verwacht dat ze binnen zes weken haar hele boek herschrijft, als hij dan tevreden is krijgt ze een contract.
Zach is tegen zijn wil onder de indruk van de mooie en mysterieuze Nora. Ze is een gevaarlijke vrouw, gevaarlijker dan hij kan vermoeden. Maar ook haar hart behoort aan iemand anders.
Langzaam laat Nora Zach kennismaken met haar wereld. Een wereld waar genot en pijn hand in hand gaan…

“Ik kan het je laten zien, als je me dat toestaat. De wereld waar ik in leef, zo veel vrijheid heb je nog nooit gezien. Een vrijheid die je nooit voor mogelijk zou hebben gehouden. Probeer het, Zach.”

Auteur
“Met haar serie The Original Sinners heeft Tiffany Reisz verschillende prijzen gewonnen. Haar personages leven in een schaduwwereld waarin romantiek, erotiek en literatuur onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, en ze raken bijna net zo vaak in de problemen als de schrijfster zelf. Voor Tiffany is schrijven als zuurstof: als ze niet zou kunnen schrijven, zou ze doodgaan.”

Mijn mening
De cover en de korte inhoud van dit boek vond ik erg veelbelovend. Nou was er met de schrijfstijl niets mis, het boek leest lekker vlot weg, maar het verhaal viel me toch tegen helaas.
Voor een erotisch boek zaten er weinig erotische scènes in. Nou hoeft het niet seksscène na seksscène te zijn, maar op sommige momenten hadden ze perfect in het verhaal gepast en dan waren ze er dus niet of ging het net niet ver genoeg naar mijn mening. Gemiste kans.
De tweede helft van het verhaal was wel wat sterker, daar kwam er meer vaart in en kwam je meer in het spannende deel van het boek. De duistere wereld van Nora. Haar wereld van bdsm, van heftige verlangens en innerlijke strijd. De bdsm in het boek is vrij heftig, maar doordat de psychologie erachter naar voren komt snap je Nora’s gevoelens wel. Dat is best knap gedaan van de auteur. Je leert een wereld kennen, waarvan je misschien niet van het bestaan af wist, en je krijgt een beetje inzicht in wat de mensen daar drijft. Leuk is ook dat de perspectieven van Zach en Nora afgewisseld worden, dus je krijgt het verhaal mee vanuit mannelijk en vrouwelijk gezichtspunt.
Toch ging het boek me nét overal niet ver of diep genoeg. Op erotisch vlak, op romantisch vlak en op psychologisch vlak. Het kwam net niet goed genoeg uit de verf. Jammer!

De Meesteres
ISBN 9789034754554 – Uitgever: Harlequin – 448 pagina’s – Verschenen: februari 2015 – Originele titel: The Siren – Vertaald door: Tasio Ferrand
O.a. verkrijgbaar bij Bruna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.