Blogtour: De vrouw in de spiegel – Kim Moelands

De vrouw in de spiegel
Samenvatting
“Ze geniet van de macht die ze heeft om iets in gang te zetten wat levens zal veranderen, de mogelijkheid om klootzakken die de maatschappij verzieken aan te pakken. Het verschil maken, die druppel op die gloeiende plaat zijn, dat is wat ze wil.”

Brigadier Tess Westerhout is een stoere en gedreven politieagent, soms misschien iets té gedreven. Ze is gelukkig getrouwd met Marc, die een recherchebureau heeft en samen hebben ze een puberzoon Kevin.
Tess wordt samen met haar partner Vincent op de zaak gezet van zuivelbedrijf Latté, die afgeperst wordt. In eerste instantie heeft het bedrijf de afpersbrieven afgedaan als onzin, maar nu is er een slachtoffer gevallen door spijkers in hun yoghurt… De afperser dreigt de volgende keer nog veel verder te gaan als er niet betaald wordt.
Tess en Vincent komen in hun onderzoek op het spoor van Charlie “De Rat” Zwols, die een afpersingsverleden heeft. Ze bezoeken hem in de gevangenis en proberen informatie los te krijgen over zijn handlangers van toen. Maar Charlie wil alleen met Tess praten en in ruil voor zijn informatie wil hij persoonlijke dingen van Tess horen. En hij weet al beangstigend veel van haar af…

“Ik denk dat we met alleen ons tweeën veel verder komen. Als een soort Hannibal en Clarice, quid pro quo. Jij vertelt mij iets en dan vertel ik jou iets.”

Auteur
“Kim Moelands (Goirle, 1975) is auteur en voormalig recensent en journalist. Ze schreef twee autobiografische romans, Ademloos en Grenzeloos, en was twee maal jurylid van de Gouden Strop. In 2010 kwam haar eerste thriller uit, Weerloos, in 2012 gevolgd door Verdieping X. In het voorjaar van 2015 verscheen haar derde thriller: De vrouw in de spiegel.”

Mijn mening
De vrouw in de spiegel is een knap in elkaar zittende politiethriller, met meerdere verhaallijnen die uiteindelijk bijna allemaal samenkomen. Bijna, want het is het eerste deel in een nieuwe serie, dus er zijn wat losse eindjes die je meteen nieuwsgierig maken naar een volgend deel.
Het boek leest, ondanks de vele verschillende perspectieven, als een trein. Het was mijn eerste Kim Moelands, maar door haar fijne schrijfstijl zeker niet de laatste.
Het verhaal heeft de stoere politieagente Tess als hoofdpersoon, een politieagente met veel passie voor haar werk, maar gelukkig, en verfrissend genoeg, heeft ze daarnaast ook gewoon een liefdevol huwelijk en een puberzoon, inclusief de nodige zorgen. En niet alleen zorgen om haar puberzoon, maar ook om die creepy Zwols. Hoe weet die man zoveel van Tess en haar familie af? Eigenlijk zou Tess uit zijn buurt moeten blijven, maar toch kan ze het niet laten om met hem te praten… Spannend tot en met het einde.
Met De vrouw in de spiegel heeft Kim een start gemaakt met een ongetwijfeld succesvolle nieuwe Nederlandse politieserie. Ik hoop dat we niet te lang hoeven te wachten op het vervolg!

Ik heb dit boek mogen lezen voor de blogtour van A.W. Bruna. Hier vind je de overige deelnemers terug.

De vrouw in de spiegel
ISBN 9789400505766 – Uitgever: A.W. Bruna – 304 pagina’s – Verschenen: maart 2015
O.a. verkrijgbaar bij Bruna

0 thoughts on “Blogtour: De vrouw in de spiegel – Kim Moelands

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.