Het labyrint van Venetië – Jonathan Holt

Het labyrint van Venetië
Samenvatting
“Dit was haar eerste moordzaak en ze kon voelen dat het een vreemde werd. Een vrouw in een priestergewaad. Heiligschennis, midden op de trap van de Santa Maria della Salute. Je hoefde niet in ijzig zout water te staan om daarvan de rillingen op je rug te krijgen.”

De eerste moordzaak van Kat Tapo, rechercheur bij de carabinieri in Venetië, is meteen een omstreden geval. Er is bij hoog water een doodgeschoten vrouwelijke priester aangespoeld op de trappen van een kerk. Heiligschennis, want vrouwelijke priesters zijn niet geaccepteerd binnen de kerk. Samen met Kolonel Aldo Piola, die ze erg bewondert, bijt ze zich vast in de zaak die leidt naar het verlaten spook-eiland Poveglia en het virtuele Venetië van Carnivia.com, waar vele geheimen verborgen zijn. Ook brengt het onderzoek haar in contact met tweede luitenant Holly Boland, die gestationeerd is in het Amerikaanse Camp Ederle, een van de vele Amerikaanse legerbasissen die Italië telt.
Holly heeft van een dame een verzoek gekregen tot inzicht in bepaalde gegevens over de oorlog in voormalig Joegoslavië. Met het zoeken naar die gegevens opent ze de doos van Pandora…
De vermoorde priesteres, Poveglia, Carnivia, het Amerikaanse leger, het blijkt allemaal op een manier met elkaar verbonden te zijn. Maar moeten Kat en Holly de waarheid wel willen achterhalen?

“… Carnivia, een 3D-spiegelwereld van […] Venetië. … Maar al snel werd duidelijk dat de website zijn gebruikers een uitzonderlijk hoge mate van anonimiteit verschafte en hij verwierf al snel een reputatie onder mensen die hun ware identiteit liever verborgen hielden.”

Auteur
“Jonathan Holt (1963)studeerde Engelse literatuur en woont in Londen. Hij is de creative director van het grootste reclamebureau in Engeland. Hij reist veel in Italië en is dol op de taal, de mensen en de keuken. Zijn debuutthriller Het Labyrint van Venetië is het eerste deel van de Carnivia-trilogie.”

Mijn mening
Ik heb dit boek gelezen voor Boekreviews.nl, dus als je wilt weten wat ik ervan vond klik je hier.

Het labyrint van Venetië
ISBN 9789021808611 – Uitgever: L.S. Amsterdam – 336 pagina’s – Verschenen: oktober 2013 – Originele titel: The Abomination – Vertaald door: Lara Visser – Deel 1 van de Carnivia trilogie
O.a. verkrijgbaar bij Bruna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.