Zwart-wit – Gillian King

Zwart-wit
ISBN 9789401900607
Uitgever: Zomer & Keuning
272 pagina’s
Verschenen: 15 mei 2014

Achterflap:

“Verliefd worden is geen optie!

Gillian King, auteur van onder meer Zestig dagen en O, o, Olivia, schrijft met Zwart-wit opnieuw een chicklit die je in één ruk uitleest!

Elin is op zoek naar werk, niet naar een relatie.
Vicky is achttien jaar jong en volkomen onbezonnen.
Nick is bijzonder aantrekkelijk, maar verboden terrein.

Wanneer door een samenloop van omstandigheden de levens van deze drie mensen met elkaar verweven raken, kunnen Elin en Nick het niet helpen dat de vonk tussen hen overslaat. Toch zijn ze het erover eens: verliefd worden is geen optie. Maar ja, zie het maar eens tegen te houden!”

Recensie:

“’Onbeschoft. Onaardig. Autoritair. Ik ben zelden zo’n onsympathiek exemplaar tegengekomen,’ snuif ik. Ik sta op uit mijn fauteuil, draai me om naar Bibi en heb opeens een bang voorgevoel dat Nick achter me staat.”

Elin is al laat voor een sollicitatiegesprek als ze een fietser aanrijdt. Met het meisje, Vicky, is gelukkig niks aan de hand, maar haar fiets is stuk, dus ze vraagt Elin om haar een lift te geven naar huis. Als Elin Vicky haar iPhone wil nabrengen die ze in haar auto heeft laten liggen, loopt ze Vicky’s oom Nick Rijnders en haar opa Max tegen het lijf. De autoritaire en mega aantrekkelijke Nick verdenkt Elin er in eerste instantie van van de pers te zijn en achter nieuwtjes aan te zitten over zijn rijke familie. Maar opa Max mag haar meteen en biedt haar zelfs een baan aan als Personal Assistent, waarnaast ze mooi meteen een oogje op zijn onbezonnen kleindochter kan houden.
Er is vanaf het begin een sterke aantrekkingskracht tussen Nick en Elin, maar Elin komt net uit een relatie met een man die getrouwd bleek te zijn. Haar vertrouwen in mannen heeft een flinke deuk opgelopen en ze is absoluut niet op zoek naar een relatie. Nick wil ook geen vastigheid, maar wil best “friends with benefits” zijn met Elin. Kan en wil Erin dit wel? Die “vrijheid blijheid” is meer iets voor haar zus Bibi. Maar misschien moet ze ook eens wat losser worden…
Lukt het haar echt om niet verliefd te worden op Nick?

Gillian King heeft zichzelf met Zwart-wit weer weten te overtreffen! Wat een heerlijk romantische, humoristische en super sexy Chicklit! Ik heb regelmatig in een deuk gelegen om de ongemakkelijke situaties waarin Elin weet terecht te komen; zoals wanneer ze zich helemaal (té) sexy optut omdat ze denkt dat ze met Nick een romantisch etentje gaat hebben, maar hij haar meeneemt naar een familiediner. Of wanneer het paracetamolletje dat ze van Vicky krijgt geen paracetamolletje blijkt te zijn en ze in hogere sferen raakt, waarbij ze uiteraard door Nick betrapt wordt.
De vlotte schrijfstijl, de sympathieke personages waar je je mee kunt identificeren, de hilarische situaties en de vonken die van de pagina’s afspatten zorgen ervoor dat je dit boek in één ruk uit moet lezen. Zwart-wit is weer een echte Gillian King en dus een echte aanrader!

0 thoughts on “Zwart-wit – Gillian King

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.