Blogtournee vanaf 14/1: Vuurproef – Carina van Leeuwen

Vuurproef
Morgen is het zover, dan begint op de verschijningsdatum van het boek de blogtournee rond het debuut van Carina van Leeuwen: Vuurproef. Voor Not just any book heb ik Vuurproef al vooruit mogen lezen en ik ben er erg enthousiast over! Mijn recensie zal later volgen…

Van 14 tot en met 29 januari zal er iedere werkdag op een andere boekenblog een vraag aan Carina van Leeuwen en haar antwoord daarop geplaatst worden, samen vormen al die vragen en antwoorden dan één groot online interview. Mijn blogpost zal donderdag 16 januari online komen.
De totale volgorde van opkomst is:

14 januari > mustreads.nl

15 januari > haagsepraatjes.nl

16 januari > biepmiepje.wordpress.com

17 januari > connieflipse.blogspot.nl

20 januari > haagsuitburo.nl

21 januari > dethriller.blogspot.nl

22 januari > readabook.nl

23 januari > aichaqandisha.nl

24 januari > leesfanaten.nl

27 januari > thrillerlezers.blogspot.nl

28 januari > boekverslaafde.blogspot.nl

29 januari > nationaleboekenblog.nl

Om alvast kennis te maken met Vuurproef volgt hier de korte inhoud:

“Forensisch rechercheur Renee Spaan houdt van haar werk, maar sinds haar levenspartner zelfmoord pleegde houdt de dood haar regelmatig uit haar slaap. Een nieuwe zaak bezorgt haar nog meer kopzorgen: ze moet het lijk van een onbekende man die op een Haags rangeerterrein is doodgeschoten en in brand gestoken identificeren. Het onderzoek voert Renee en haar team naar een verlaten villa, waar ze behalve kogelhulzen iets veel gruwelijkers vinden.

De verbrande man blijkt algauw een vermiste Haagse crimineel te zijn, en het lijk in het huis dat van zijn ex-vriendin. Maar daarmee begint het pas… Wie doodde wie, en waarom? Er is nauwelijks personeel om alle onderzoeken uit te voeren, Renees eigen chef en de Officier van Justitie werken niet mee en veel sporen lopen dood. Regelmatig blaast ze stoom af: overdag met hardlopen, ’s avonds door bij het eethuisje van haar tantes Dora en Tilly aan te waaien, en ’s nachts door woedend haar eigen huisraad kort en klein te slaan. Wanneer komt alles weer goed?

Vuurproef is het eerste deel in de nieuwe serie Unit Plaats Delict en het debuut van Carina van Leeuwen. Van Leeuwen is zelf forensisch expert bij de Amsterdamse politie. Dit boek is een levensechte CSI-roman van eigen bodem, gebaseerd op haar werk. Zij was betrokken bij de Schiedammer parkmoord en de vliegtuigramp in Tripoli. Regionaal is zij coördinator vermiste personen en niet geïdentificeerde doden voor de politie Amsterdam.” (bron: www.notjustanybook.nl)

Wil je meer weten over Carina van Leeuwen? Dan is het leuk om deze column op Crimezone.nl te lezen die zij schreef voor de Crimezone thriller 10-daagse.

Ik wens jullie alvast veel leesplezier op onze blogs de komende weken!

0 thoughts on “Blogtournee vanaf 14/1: Vuurproef – Carina van Leeuwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.